Kostenreductie met Draagvlak

Bedrijf
Datum
22 april 2010
Inschrijven voor
09 april 2010
Type event
Seminar
Doelgroep
Onbekend
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

2010 en 2011 gaan voor veel gemeentes jaren worden waarin meer dan ooit de tering naar de nering gezet moet worden. Regeldrukbesparing en kostenreductie bij gemeenten zijn een belangrijk onderdeel van de strategische gemeentelijke agenda. Maar de ambities om prestatieverbeteringen door te voeren naar burgers, bedrijven en bezoekers, blijft! Kosten én kwaliteit dus.

Deze doelstellingen lijken tegenstrijdig, maar zijn dat veelal niet. Maar hoe zorg je ervoor dat de kaasschaaf niet het belangrijkste gereedschap wordt? Echt durven veranderen is vaak in het begin pijnlijker, maar wel bitter nodig. Dergelijk ingrijpende veranderingen kunnen niet automatisch op draagvlak rekenen.

Hoe doen we dat succesvol?

Op donderdag 22 april aanstaande organiseert Turner van 13.30 tot 17.00 uur een seminar op het gebied van ‘kostenreductie met draagvlak’. Met als doelgroep directeuren, gemeentesecretarissen en leden van het college. De locatie is Huize “De Boom” in Leusden.

Centraal staat : Hoe doen we dat succesvol? Daarin zitten thema’s als:
• administratief gemak/ reductie regeldruk
• (digitale) dienstverlening (meer kwaliteit, minder kosten)
• simplificatie (effectievere besluitvorming)
• wat is een werkende veranderstrategie (stap voor stap, alles te gelijk, ...)

Niet etaleren, maar leren

Het doel van het seminar is in een goede ambiance leren van elkaar. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling ‘successtories’ te etaleren. We willen leren van de dingen die goed en minder goed zijn gegaan. Om die reden hebben we een interactief programma samengesteld.

Wij verheugen ons op uw komst en uw inbreng. U kunt zich tot 9 april inschrijven via de website van Turner.

Event informatie

Bedrijf: Turner

Datum: 22 april 2010

Inschrijven voor: 09 april 2010

Type event: Seminar

Doelgroep: Onbekend