Programmamanagement PGM Open

Bedrijf
Datum
02 februari 2012
Inschrijven voor
01 februari 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Projectmanagers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het programmamanagement event van Nederland: de PGM Open!

De populariteit van programmamanagement (PGM) neemt nog steeds toe. En dat is niet verwonderlijk. Programmamanagement biedt organisaties houvast, bijvoorbeeld in vraagstukken rond doelgericht werken, flexibilisering en strategierealisatie. Maar er is volgens ons nog veel méér mogelijk in dit vak. Daarom hebben Twynstra Gudde en Phaos de handen ineen geslagen. Samen organiseren wij de PGM Open, daarbij ondersteund door IPMA.

Wat gaan we doen?
De PGM Open vindt voor de eerste keer plaats op 2 februari 2012, en wordt daarna een terugkerend event. Alles staat in het teken van kennisuitwisseling én kennisontwikkeling. Samen met zo’n 200 vakbroeders – programmamanagers en hun adviseurs – gaan we aan de slag om de toekomst van het vak en de toepassing daarvan verder vorm te geven.

Wat is er bijzonder aan?

Het event krijgt een eigen karakter. Interactief, gericht op samen creëren, werken met kleine groepen, en in een comfortabele setting.

We gooien onze luiken open en brengen interessante invalshoeken bij elkaar, om samen tot nieuwe perspectieven en nieuwe inzichten te komen voor de toekomst van ons vak.
Ook de aanloop en voorbereiding zetten we interactief in.

Interactieve voorbereidingen voorafgaand?
Bij deze doen we een Request for Proposals. Maar in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, nodigen we je niet uit om een kant en klare bijdrage te leveren, maar eerder om thema’s aan te dragen, waar je graag die dag en daaraan voorafgaand met collega’s over wil stoeien.

Je kunt je bij ons aanmelden. Rond de aangereikte thema’s zullen we in de maanden vóór de PGM Open een gesprek arrangeren. Daar vind een eerste uitwisseling plaats. We bepalen dan wat we gaan doen en hoe we tot inspirerende en verfrissende sessies tijdens het event komen. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen déél te nemen aan de dag zelf.

Aan welke thema’s denken jullie zoal? 
We zoeken graag de randen van het vak op, en nodigen jullie uit dat ook te doen. Voel je vrij! We laten ons graag verrassen: ken je hot shots, inspirerende voorbeelden, onderzoeken of literatuur uit een ander (wellicht minder voor de hand liggend) vakgebied, die voor programmamanagers interessante kost zijn, dan horen we dat graag! Denk bijvoorbeeld eens aan architectuur, neurowetenschappen, kunst.

Zelf hebben we al een aantal thema’s in gedachten: ‘Het einde van cultuurtrajecten?! Programma’s als vehikel voor organisatieontwikkeling’, ‘Strategisch Omgevingsmanagement en programma’s’, ‘Leren van programma’s in ontwikkelingssamenwerking’ en ‘Visie en commitment als basis voor programma’s’. Interesse om mee te werken op deze thema’s?

Waar kan me melden met mijn ideeën?
Je kunt je aanmelden bij Björn Prevaas (bps@tg.nl) of Hans Licht (hans.licht@phaos.nl). We zullen je dan voorzien van wat meer informatie. Denk alvast eens na over inhoudelijke thema’s die je interessant vindt, en wellicht ook al over de vorm waarin je de voorbereidingen zou willen doen. Uiteraard kunnen we je hierbij helpen.

Klinkt goed, kan ik me ook al inschrijven voor de dag zelf?
Nog niet. We laten van ons horen zodra de inschrijvingen geopend zijn.

Waar vind ik meer informatie?
Binnenkort gaat www.pgmopen.nl online en daarop kun je dan alle informatie vinden.

 

Event informatie

Bedrijf:

Datum: 02 februari 2012

Inschrijven voor: 01 februari 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Projectmanagers