HR-Prepare sessie Pensioenakkoord

Bedrijf
Datum
08 mei 2012
Inschrijven voor
04 mei 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op dinsdag 8 mei organiseert Mercer twee bijeenkomsten over pensioenontwikkelingen.  's Ochtend betreft het een praktische HR-prepare sessie over het Pensioenakkoord, ’s middags een rondetafelbijeenkomst over alternatieven voor het traditioneel pensioen, met als thema “Pensioen 2.0”.

HR-Prepare sessie Pensioenakkoord
In deze sessie draait het om úw vragen, waarna u uit de voeten kunt met onze antwoorden en praktische tips. Dus geen wollige presentaties met lastige berekeningen, maar hands-on informatie die u meteen verder helpt. De volgende zaken zullen in de sessie over het Pensioenakkoord aan bod komen:

  • Vakjargon; het Pensioenakkoord staat er bol van. Wat betekenen die termen, en wat is de relevantie voor u als HR-beleidsbepaler?
  • Cijfervoorbeelden; wat verschuift er, en wanneer? Wat voor effect heeft dit op de pensioenaanspraken?,Wat ziet uw medewerker ervan? Wat voor effect heeft dit op de kosten voor u als werkgever?
  • Tijdpad; hoeveel tijd heeft u om de regelingen in te passen in uw organisatie?
  • Plan van aanpak; het onderwerp ligt op tafel. Hoe gaat u dit in uw organisatie aanpakken en ervoor zorgen dat u de discussie goed voorbereid aan kunt gaan? Wie zijn er betrokken bij de besluitvorming?

Rondetafel Pensioen 2.0
Het Pensioenakkoord is de zoveelste wijziging die in ons pensioenstelsel plaatsvindt. Door alle wijzigingen zijn een aantal zaken inmiddels ondergesneeuwd. Wat is bijvoorbeeld de plek van het pensioen in het grotere geheel van arbeidsvoorwaarden? Is het voor u wellicht niet beter om strategisch over de samenhang tussen pensioen en overige arbeidsvoorwaarden na te gaan denken, in plaats van uitsluitend “het pensioenbrandje te blussen”?
 
Bij Pensioen 2.0 komt de verantwoordelijkheid voor het opbouwen van een goed pensioen in grotere mate bij de werknemers zelf te liggen.

Uiteraard zitten hier de nodige haken en ogen aan. Daarom willen we bij de rondetafel graag eens met u van gedachten wisselen over Pensioen 2.0 en de diverse opkomende pensioenvormen, -regelingen en -vehikels, zoals beschikbare premie nieuwe stijl, de PPI en aansluiting van pensioen op andere vormen van sparen voor de oudedag.

Datum en locatie
HR-Prepare sessie Pensioenakkoord én rondetafelbijeenkomst pensioen 2.0 vindt plaats op dinsdag 8 mei 2012 op ons kantoor in Amstelveen:
Startbaan 6
1185 XR Amstelveen

  • HR-Prepare sessie Pensioenakkoord: 09:00 tot 12:30 uur
  • Rondetafelbijeenkomst over alternatieven voor het traditioneel pensioen, met als thema “Pensioen 2.0”: 13:30 tot 16:30 uur

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u dan ook snel te reageren.

Schrijf je in op deze pagina!

Event informatie

Bedrijf: Mercer

Datum: 08 mei 2012

Inschrijven voor: 04 mei 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals