Guru4Pro: Sustainable Knowledge

Bedrijf
Datum
07 juni 2010
Inschrijven voor
07 juni 2010
Type event
Seminar
Doelgroep
Onbekend
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op maandag 07 juni 2010 organiseert Logica een Guru4Pro met als titel Sustainable Knowledge. Verschillende guru’s delen tijdens deze sessie hun kennis met jou. Onder aanvoering van de Guru word je op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen op je vakgebied en kun je kennis delen met vakgenoten. Logica wil je hier graag voor uitnodigen

Sustainable Knowledge
Bert van der Hooft, Rijswijk

De aanwezige kennis in een organisatie wordt nu slechts voor 10% gedeeld. Bijna de helft van de tijd van een kenniswerker wordt besteed aan het zoeken en herstructureren van data. Grote Kennis Management Programma’s geven niet de verwachte opbrengst. Kennisdeling komt moeizaam van de grond. Hoe hiermee om te gaan? I

n Kennis Management is een stroming die gaat voor Sustainable Knowledge: het vermogen om duurzaam onze natuurlijke kennisbronnen te gebruiken. In deze Guru4Pro sessie deelt Bert van der Hooft MCM de kennis, ervaring en inzichten van diverse Guru’s, van zijn collega’s en van zichzelf.

Centraal staan de uitgangspunten over wat Sustainable Knowledge is en hoe dit te ontwikkelen. Tegen de achtergrond van het model van “De Kenniskrakeling” wordt onder meer getoond hoe te kijken en om te gaan met:

  • Collectieve Competentieontwikkeling,
  • Communities of Practice,
  • Het balanceren van beide.

Aan het eind van deze sessie heeft u een beeld van de complexiteit van Sustainable Knowledge en een model – de KennisKrakeling – die u ondersteunt bij het omgaan met deze complexiteit. Dit als opstart voor “system thinking” , dat nodig is om het pad van Sustainable Knowledge in te slaan.

Bert van der Hooft MCM is senior consultant van Logica en doceert op verschillende hogescholen en universiteiten over Programma Management, Verander Management, Persoonlijke Effectiviteit en Kennis Management. Hij is coauteur van het boek Change IT in Six en uitvinder van de KennisKrakeling. In Kennis Management heeft hij zijn sporen verdiend bij Logica in de competentie ontwikkeling, de ontwikkeling van communities en het Kennis Management programma van Logica.

Programma
17.30 - 18.30 uur - Ontvangst en aansluitend eten ( broodjes en salades )
18.30 - 18.45 uur - Welkomstwoord en introductie van de Guru door de gastheer/vrouw van Logica
18.45 - 20.00 uur - Presentatie door de guru
20.00 - 20.30 uur - Discussie met de Guru/ gelegenheid tot vragen stellen
20.30 - 21.30 uur - Borrel

Klik hier en schrijf je in voor het event!

Event informatie

Bedrijf: Logica

Datum: 07 juni 2010

Inschrijven voor: 07 juni 2010

Type event: Seminar

Doelgroep: Onbekend