Guru4Pro: Informatiebeveiliging in de zorg

Bedrijf
Datum
03 november 2010
Inschrijven voor
03 november 2010
Type event
Seminar
Doelgroep
Onbekend
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 3 november organiseert Logica in Amstelveen een Guru4Pro met als titel Informatiebeveiliging in de zorg, waarom is dat zo moeilijk? Verschillende Guru’s delen tijdens deze sessie hun kennis met jou. Onder aanvoering van de Guru word je op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen op je vakgebied en kun je kennis delen met vakgenoten. Logica wil je hier graag voor uitnodigen.

Informatiebeveiliging in de zorg, waarom is dat zo moeilijk?
Sprekers: Karel de Smet en Jacob Moehn

Wettelijke, procedurele en technische mogelijkheden om elektronische gegevens te beveiligen zijn ruimschoots voor handen. Deze worden met succes toegepast in diverse sectoren maar de zorgsector lijkt hierin achter te lopen. Buitenstaanders vragen zich af waarom gangbare oplossingen en slimme ideeën uit bijvoorbeeld de bankenwereld niet landen in de zorg. Wat maakt de zorgsector zo specifiek? De theorie en praktijk rond elektronische patiëntendossiers, samenwerking tussen zorgverleners, beveiligingsconcepten, juridische knelpunten, publieke misverstanden, menselijke en technische beperkingen en 'de' patiënt die niet bestaat worden tijdens deze Guru4Pro uiteen gezet.

Programma
17.30 - 18.30 uur Ontvangst en aansluitend eten ( broodjes en salades )
18.30 - 18.45 uur Welkomstwoord en introductie door de gastheer/vrouw van Logica
18.45 - 20.00 uur Presentatie door de Guru
20.00 - 20.30 uur Discussie met de Guru/ gelegenheid tot vragen stellen
20.30 - 21.30 uur Borrel

Sprekers

Karel de Smet
Karel de Smet is Principal IT Architect bij Logica en heeft vanaf 2002 gewerkt bij Nictiz aan het Landelijk Elektronisch Patiëntendossier. De beveiliging van patiëntgegevens was hier vanaf het begin een leidende ontwerpdoelstelling. Daarvoor heeft Karel de Smet gewerkt aan projecten als Rekeningrijden en Kilometerheffing, waar privacy ook een gevoelig onderwerp was.

Jacob Moehn
Jacob Moehn is Security Architect bij Logica en is vanaf de definitiestudie in 2000 als PKI architect betrokken bij ontwerp en inrichting van het Unieke Zorgverlener Identificatie Register (UZI-register). Het UZI-register vervult binnen het Landelijke EPD de rol van Certification Service Provider. Jacob Moehn is vanuit zijn rol ook breder betrokken bij vragen op het gebied van informatiebeveiliging in de zorg.

Geïnteresseerd in één van deze Guru4Pro’s? Meld je dan aan via www.logica.nl/guru4pro. Schrijf je snel in, want vol is vol

Event informatie

Bedrijf: Logica

Datum: 03 november 2010

Inschrijven voor: 03 november 2010

Type event: Seminar

Doelgroep: Onbekend