Greendriver Challenge - Informatiesessie

Bedrijf
Datum
31 augustus 2010
Inschrijven voor
28 augustus 2010
Type event
Seminar
Doelgroep
Onbekend
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ecofys en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) nodigen adviesbureaus van harte uit voor een informatiesessie over de Greendriver Challenge – een rijstijlcompetitie die een aanzienlijke brandstof-besparing en milieuwinst oplevert voor uw organisatie!

Met de Greendriver Challenge brandstof besparen en milieuwinst boeken
Veel organisaties zoeken naar manieren om hun wagenpark te verduurzamen. Naast de ‘hardware’ (bijv. een auto met groen A of B label) wordt vaak de ‘software’ (oftewel de rol van de bestuurder) onderschat in het besparen van brandstof en het milieu. Rijstijl is hierin een doorslaggevende factor. In het bijzonder leaserijders, voor wie de brandstof vaak volledig betaald wordt, kunnen met een weloverwogen rijstijl een aanzienlijke brandstofbesparing realiseren en zo milieuwinst boeken! 

Opzet van de competitie
De Greendriver Challenge start 1 november 2010 en zal 3 maanden duren. Deelnemers strijden individueel, in teamverband en gezamenlijk tegen andere organisaties. Van iedere deelnemer wordt het brandstofverbruik, de gereden kilometers en het soort auto bijgehouden. Op basis van deze gegevens wordt de relatieve brandstofbesparing en CO2 reductie gemeten. Met deze beoordeling wordt het type auto (groot of klein, zuinig of onzuinig) en het soort brandstof (benzine, diesel etc.) “weggefilterd”. 

Succesfactoren
Het succes van de Greendriver Challenge wordt versterkt door de inzet van een op maat gemaakte e-learning module, praktische besparingstips en gedrags-veranderingsmethodiek. Als deelnemend adviesbureau krijgt u ten slotte positieve media aandacht, aangezien de challenge geen echte verliezers kent!

Aanmelden:
Gelieve uw komst te bevestigen vóór 28 augustus met de vermelding van: 
naam en voornaam (max. 2 pers.)   organisatie   (email)adres   telefoon.

E: j.deman@ecofys.com
T: 030-6623781 / 06-11499629

Waar?
Instituut voor Duurzame Mobiliteit
Structuurbaan 2 (Innovam Groep)
3430 DV Nieuwegein
www.ivdm.nl

 

Event informatie

Bedrijf: Ecofys

Datum: 31 augustus 2010

Inschrijven voor: 28 augustus 2010

Type event: Seminar

Doelgroep: Onbekend