Kind en Gezinsvriendelijke Initiatieven

Bedrijf
BMC
Datum
17 juni 2011
Inschrijven voor
10 juni 2011
Type event
Seminar
Doelgroep
Geïnteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

In heel Nederland zetten beleidsmakers, onderwijskrachten, welzijnswerkers en vele anderen zich in om hun omgeving kind- en gezinsvriendelijker te maken.

Het Netwerk Child Friendly Cities (CFC) organiseert, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de verkiezing van de meest kind- en gezinsvriendelijke initiatieven. BMC Advies en Management verzorgt de uitvoering van de verkiezing.

Ruim veertig initiatieven om straat, wijk of gemeente kind- en gezinsvriendelijker te maken, dingen mee naar de kwalificatie Kind- en gezinsvriendelijk Initiatief van Nederland.

De inzendingen, die aan strenge selectiecriteria werden onderworpen, zijn beoordeeld door zowel een vakjury als een ouder- en kinderjury. Vrijdag 17 juni wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Kinderrechtenhuis te Leiden het resultaat van de verkiezing in de vorm van een Inspiratieboek voor de Kind- en Gezinsvriendelijke initiatieven gepresenteerd. Dan  worden ook de vijf winnaars in het zonnetje gezet.

Het Kinderrechtenhuis in Leiden, is de uitgelezen plek voor de slotbijeenkomst van de Verkiezing kind- en gezinsvriendelijke initiatieven, omdat daar het kind centraal staat.

Informatie in het kort

Wat
De officiële presentatie van de winnaars van de Verkiezing kind- en gezinsvriendelijke initiatieven in Nederland en het nieuwe Inspiratieboek Kind- en Gezinsvriendelijke Initiatieven.

Voor wie
De verkiezing is bedoeld voor kinderen, jongeren, ouders, beleidsmakers, bestuurders, vertegenwoordigers van belangenorganisaties, stichtingen of fondsen voor kinderen en/of ouders.

Waar
Kinderrechtenhuis Nederland, Hooglandse Kerkgracht 17d in Leiden.

Wanneer
Vrijdag 17 juni 2011 van 13.00 tot 17.00 uur (inclusief alcoholvrij drankje na afloop).

Aanmelden
U kunt zich alvast aanmelden via het Congres- en Studiecentrum van de VNG .

Voor meer informatie bekijk ook de website: www.kindvriendelijkesteden.nl

 

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 17 juni 2011

Inschrijven voor: 10 juni 2011

Type event: Seminar

Doelgroep: Geïnteresseerden