Decentralisatiebijeenkomst Sep. 2011

Bedrijf
BMC
Datum
14 september 2011
Inschrijven voor
13 september 2011
Type event
Seminar
Doelgroep
Ambtenaren en managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Decentralisatiebijeenkomst op woensdag 14 september, van 14.00 tot 17.30 uur, in het BMC-kantoor, Smallepad 34 te Amersfoort.

Voor burgers en voor gemeenten verandert er veel de komende jaren, als gevolg van de complexe veranderingen die zijn afgesproken in het bestuursakkoord tussen overheden. De veranderingen betreffen onder andere
• de Wet werken naar vermogen,
• de transitie van de jeugdzorg,
• de vorming van RUD’s en
• de decentralisatie van de AWBZ.

Tijdens de bijeenkomst  worden de implicaties van deze veranderingen getoond via een film. Daarna zijn er zes workshops over de specifieke gevolgen van decentralisatie voor gemeentefinanciën, samenwerken, werken naar vermogen, jeugdzorg, AWBZ/Wmo en RUD-vorming.

Alle workshops worden gegeven tot directeuren en topadviseurs van BMC, in samenspraak met topexperts uit het desbetreffende werkveld, zoals Willem Vermeend (financieel expert), Jaap Modder (bestuursvoorzitter stadsregio Arnhem), Marco Wilke (directeur Drechtwerken en kroonlid SER), Erik Gerritsen (directeur Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam), Hans Klein Breteler, zorgbestuurder en voormalig Eerste Kamerlid en Tanja Klip, gedeputeerde van de provincie Drenthe.

Aanmelden?

Stuur een email naar Nelleke van Santen: nellekevansanten@bmc.nl

 

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 14 september 2011

Inschrijven voor: 13 september 2011

Type event: Seminar

Doelgroep: Ambtenaren en managers