Trends in Zakelijke Dienstverlening Apr. 2012

Bedrijf
Datum
26 april 2012
Inschrijven voor
25 april 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Trends in Zakelijke Dienstverlening April 2012
- Voorbij de grens van het voorspelbare: wendbaar organiseren -

Tijdens de voorgaande 'Trends in Zakelijke Dienstverlening' bijeenkomsten bespraken we thema’s als ‘ons verdienmodel’, ‘het boeien en binden van talent’ en ‘hoe een goede marge te behouden in een moeilijke markt’. Samen met zo’n dertig beslissers uit verschillende deelsectoren van de zakelijke dienstverlening gaan we tijdens de komende bijeenkomst in op de volgende twee vraagstukken:

  • Hoe ga ik om met een onvoorspelbare markt en hoe houd ik grip in een dynamische omgeving?
  • Op welke manier help ik mijn medewerkers snel te reageren op veranderende omstandigheden en hoe zorg ik dat ik altijd de juiste kennis en capaciteiten in huis heb?

Deze vragen zijn in de Zakelijke Dienstverlening van groot belang. Als de omgeving al dynamisch en onvoorspelbaar was, dan heeft de huidige economische situatie veelal de omgeving nog dynamischer en onvoorspelbaarder gemaakt. Het merendeel van de dynamiek wordt veroorzaak door externe factoren. De onvoorspelbaarheid hiervan beperkt niet alleen uw speelruimte maar geeft u ook minder tijd om te reageren op nieuwe situaties.

Zie ook het Berenschot rapport Strategy Trends Onderzoek 2012 voor meer informatie.

Simpelweg voorspellingen over de toekomst proberen te doen is in een dynamische omgeving onvoldoende. Het ontwikkelen van scenario’s biedt inzichten over voorstelbare toekomsten voor uw business omgeving. Daarnaast dient uw organisatie werkelijk wendbaar te zijn om niet van reorganisatie naar reorganisatie te hoeven hollen. Voorbij de grens van het voorspelbare kunnen we de toekomst niet dwingen. We organiseren liever voor alle mogelijke toekomstscenario’s. Om de organisatie wendbaar in te richten dienen personeelsbestand, organisatiestructuur en kennisabsorberend vermogen daarop te zijn gericht.

Ook deze bijeenkomst zal weer een vrij format hebben. Maar op veler verzoek starten we wel met een korte inleiding op de thema’s, uitmondend in een paar stellingen waar we de discussie mee kunnen starten.

Aanmelden 
Ben je er (weer) bij? Tevens bieden wij je de mogelijkheid om één introducé mee te nemen. Aanmeldingen kunnen via: m.vandijl@berenschot.nl of 030-2916801, vermeld s.v.p. duidelijk je contactgegevens (inclusief die van een eventuele introducé).

Deze bijeenkomst vindt plaats op:
donderdag 26 april 2012, van 16.30 - 18.30u, kantoor Berenschot (Europalaan 40 te Utrecht).

 

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 26 april 2012

Inschrijven voor: 25 april 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Managers