Crack a Case Workshop Okt 2011

Bedrijf
Datum
13 oktober 2011
Inschrijven voor
03 oktober 2011
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op donderdag 13 oktober mei a.s. organiseert Booz & Company de workshop “Crack-a-Case”. Deze workshop is een introductie tot het zogenaamde “case interview”: de manier van interviewen die Booz & Company en andere strategie consultants hanteren. De workshop is bedoeld voor studenten met een academische achtergrond van alle universiteiten en alle studierichtingen, die uiterlijk binnen anderhalf jaar afstuderen. Tijdens deze middag maak je kennis met Booz & Company en onder begeleiding van onze consultants leer je wat een “case interview” is, en hoe je je daar optimaal op kunt voorbereiden.

Wie zijn wij
Booz & Company is een toonaangevende management consultancy firma die samenwerkt met bestuurders van 's werelds toonaangevende bedrijven, overheden en non-profit organisaties aan de gecompliceerde uitdagingen waar zij voor staan. Wij zijn trots op ons werk. Onze oprichter Edwin Booz is de grondlegger van management consulting toen hij in 1914 de eerste management consultancy firma oprichtte. Onze wereldwijde management consultancy business groeit jaarlijks en zijn wij leidend binnen onze professie. Dat verschaft onze medewerkers met fantastische carrière mogelijkheden.

De inhousedag
De "Crack-a-Case" workshop geeft inzicht in de methode die tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële consultants wordt gebruikt. Als onderdeel van het sollicitatiegesprek krijgt de sollicitant een "case" voorgelegd en samen met de interviewer probeert hij of zij de "case" op te lossen. Met deze "case" worden verschillende eigenschappen van de sollicitant getest; o.a. analytisch vermogen, structurele aanpak van problemen en creativiteit.

Daarnaast is deze dag een uitstekende mogelijkheid om Booz & Company beter te leren kennen. De dag vindt plaats bij ons op kantoor in Amsterdam, waar je ook veel van onze collega’s kunt ontmoeten. De middag zal worden afgesloten met een diner.

Wie zoeken wij
De workshop is bedoeld voor studenten met een academische achtergrond van alle universiteiten en alle studierichtingen, die uiterlijk binnen anderhalf jaar afstuderen. Wij selecteren op basis van je CV, cijferlijsten VWO & WO en motivatie.

Aanmelden
Je kunt je via deze link aanmelden. Graag ontvangen wij een motivatiebrief, CV, cijferlijsten van de middelbare school en je Bachelor- en Masteropleiding.

Beantwoord in een beknopte motivatiebrief eveneens de volgende vragen:
1. Wat hoop je tijdens de 'Crack-a-Case' workshop te ervaren?
2. Hoe wist je van het bestaan van de 'Crack-a-Case' workshop?

Voor vragen kan je contact opnemen met onze recruiters: recruitment.amsterdam@booz.com

 

Event informatie

Bedrijf: Booz & Company

Datum: 13 oktober 2011

Inschrijven voor: 03 oktober 2011

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Studenten