Winst voor Zorg of Zorg voor Winst?

Bedrijf
Datum
04 november 2009
Inschrijven voor
19 oktober 2009
Type event
Business Course
Doelgroep
Topstudenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Business Course: Winst voor Zorg of Zorg voor Winst?

Met een totale omzet van €17 miljard  maken ziekenhuizen een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. De sector laat al jaren een constante groei zien van minimaal twee keer de groei van het bruto binnenlands product. Toch is de mate waarin private partijen participeren in Nederlandse zorgorganisaties minimaal. Met een eigen vermogen van gemiddeld slechts 14% van de omzet zijn ziekenhuizen financieel kwetsbaar en is er behoefte aan inbreng van kapitaal. Er zijn echter ook risico’s. Toegang tot zorg ongeacht of iemand in staat is dit te betalen is een verworven basisrecht dat hoort bij de Nederlandse maatschappij, maar niet bij elke investeerder.

Een goed lopend Nederlands ziekenhuis is op zoek naar een private investeerder en nodigt een aantal partijen uit om een bod te doen. In teams werk je een dag aan het opstellen van een bod op het ziekenhuis. Dit bod zul je moeten onderbouwen met een gedegen business plan en een financiële projectie van het ziekenhuis om bestuur, raad van toezicht en medische staf te overtuigen. Kan jouw team van dit ziekenhuis een koploper maken, als een haas in de marathon?

Tijdens de business course leer je hoe het is om te denken en werken als een strategieconsultant. Hierin wordt je begeleid door consultants van Gupta Strategists. De dag wordt afgesloten met het presenteren van de verschillende voorstellen aan een jury van zorgbestuurders en artsen. Tijdens het afsluitende diner heb je uitgebreid de gelegenheid kennis te maken met ons hele team.


Schrijft jouw team een goed business plan waaruit blijkt dat investeren in de zorg winst oplevert voor de zorg én zorgt voor een gezonde winst of blijkt dit een onmogelijke combinatie?

Voor meer informatie neem contact op met Jurre de Bruin.

Jurre de Bruin
E-mail  recruiting@gupta-strategists.nl
Tel.      06-34924904

 

Event informatie

Bedrijf: Gupta Strategists

Datum: 04 november 2009

Inschrijven voor: 19 oktober 2009

Type event: Business Course

Doelgroep: Topstudenten