Sustainable Energy Strategy 2011

Bedrijf
Datum
25 november 2011
Inschrijven voor
18 november 2011
Type event
Business Course
Doelgroep
Topstudenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Case: The Challenge of global market entry

Dit jaar organiseren wij wederom een Business Course aan de Amsterdamse Zuidas voor een selecte groep talentvolle studenten. Deze vindt plaats op vrijdag 25 november van 08.30 tot 18.00 uur, gevolgd door een borrel.

Klik hier om je aan te melden!

Achtergrond
De globale toename van de bevolking en de groei van (nieuwe) economieën leidt tot een groeiende wereldwijde energievraag. Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is het invulling geven aan deze vraag. Hernieuwbare bronnen zijn in opkomst maar hebben op korte termijn beperkte impact. Voor een succesvolle energietransitie zullen we ook slimmer, efficiënter en vooral duurzamer om moeten te gaan met fossiele bronnen. Hoe zetten we deze traditionele bronnen in op een manier dat het hoogste rendement wordt gehaald en er zo weinig mogelijk schade aan het milieu wordt berokkend? Hoe kan slim gebruik van fossiele bronnen een stap zijn richting een duurzaam systeem? Om een duurzame toekomst te combineren met een versterking van de economie is het voor bedrijven, overheden en de maatschappij noodzakelijk om nu te anticiperen op deze ontwikkelingen.

De case
Voor een internationale speler ga je een multilaterale strategie voor een nieuwe brandstofvorm ontwikkelen. Deze case laat je kennis maken met de uitdagingen op het gebied van strategie en innovatie. Naast het analyseren en ontwikkelen van een nieuwe strategie krijg je ook inzicht in de manier waarop Squarewise vanuit strategieontwikkeling ook daadwerkelijk versnelde beweging realiseert.

Voor wie?

  • Jij bent een academische opleiding aan het afronden en wil meer te weten komen over een carrière als junior consultant strategie en innovatie.
  • Jij bent analytisch sterk en je vindt het leuk om zowel kwantitatief als kwalitatief bezig te zijn;
  • Ondernemerschap en een tikkeltje eigenwijsheid kenmerken jou. Bovendien zet jij je graag in voor adviesopdrachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid;
  • Jij bent nieuwsgierig en gedreven en doorgrondt graag complexe vraagstukken;
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je zeer goed.


Aanmelden?
Vanaf 15 augustus tot maandag 7 november 18.00 uur via onderstaand sollicitatieformulier. Naast jouw CV, cijferlijsten en motivatie vragen wij je om ons in één alinea te inspireren met 'jouw visie ten aanzien van duurzame energie'. Na jouw aanmelding ontvang je van ons uiterlijk op 11 november een reactie. Uiterlijk een week van te voren sturen wij je de details toe over het uiteindelijke programma. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eefje Bosch via email bosch@squarewise.com of Twitter @SquareCareer.

Klik hier om je aan te melden!

Event informatie

Bedrijf: Squarewise

Datum: 25 november 2011

Inschrijven voor: 18 november 2011

Type event: Business Course

Doelgroep: Topstudenten