Business Course Het Ziekenhuis van 2020

Bedrijf
Datum
13 mei 2011
Inschrijven voor
26 april 2011
Type event
Business Course
Doelgroep
Topstudenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De Nederlandse gezondheidszorg staat op dit moment voor allerlei uitdagingen. Zorgbestuurders krijgen te maken met marktwerking, arbeidsmarktkrapte en onvoorspelbare wet- en regelgeving. Ziekenhuizen moeten in een steeds krapper financieel kader opereren, terwijl de eisen van patiënten en andere stakeholders op het gebied van kwaliteit, veiligheid en financiën toenemen. Daarnaast is maar liefst 25% van alle Nederlandse ziekenhuizen bezig met (ver)nieuwbouw; een uitstekende kans voor heroverweging van de logistieke inrichting en werkprocessen.

Dit jaar organiseert Squarewise wederom een Business Course aan de Amsterdamse Zuidas voor een selecte groep talentvolle studenten. Deze vindt plaats op vrijdag 13 mei van 08.30 tot 17.30 uur, gevolgd door een borrel. Tijdens deze business course zal je de uitdagingen van een ziekenhuis in een veranderende zorgmarkt ontdekken en onderzoeken. Naast het ontwikkelen van een nieuwe strategie en slimme inrichting van zorgprocessen zul je ook ervaren hoe Squarewise door de unieke aanpak een nieuwe dimensie aan het consultancyvak toevoegt.

Voor wie?

  • Jij bent een academische opleiding aan het afronden en wil meer te weten komen over een carrière als junior consultant strategie en innovatie;
  • Jij bent analytisch sterk en je vindt het leuk om zowel kwantitatief als kwalitatief bezig te zijn;
  • Ondernemerschap en een tikkeltje eigenwijsheid kenmerken jou. Bovendien zet jij je graag in voor adviesopdrachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid;
  • Jij bent nieuwsgierig en gedreven en doorgrondt graag complexe vraagstukken;
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je zeer goed.

Aanmelden?

Meld je aan vóór 26 april via onze website.
Naast je CV en cijferlijsten vragen wij in maximaal een half A4 het volgende toe te lichten:
•  Jouw motivatie voor Squarewise;
• Wat is jouw visie op de veranderingen in de zorg?
Na jouw aanmelding ontvang je van ons op uiterlijk 29 april een reactie. Uiterlijk een week van te voren sturen wij je de details toe over het uiteindelijke programma.
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eefje Bosch via email bosch@squarewise.com.

Isabelle van ‘t Groenewout, deelnemer Business Course 2010

“Het thema van de business course waar ik aan mee deed was duurzame mobiliteit. Na een bevlogen inleiding van één van de oprichters stortten wij ons in een door Squarewise zelf uitgevoerde case. Het besef dat je een praktische strategie bedenkt voor een vraagstuk dat er echt toe doet, gaf een gigantische drive.”

“Na de presentatie kregen we meteen feedback, niet alleen een vaag knikje of glimlachje, maar gewoon horen wat goed was en wat niet, of positiever geformuleerd: waar verbetering mogelijk was. Tijdens de lunch en de borrel was er tijd om de Squarewise adviseurs beter te leren kennen. Het viel me op dat het een bijzonder slag mensen is. Niet in een hokje te plaatsen, creatief van geest, ad rem en maatschappelijk betrokken. Al met al, echt een aanrader.”

Event informatie

Bedrijf: Squarewise

Datum: 13 mei 2011

Inschrijven voor: 26 april 2011

Type event: Business Course

Doelgroep: Topstudenten