Business Course Food Center Amsterdam

Bedrijf
Datum
26 maart 2012
Inschrijven voor
09 maart 2012
Type event
Business Course
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Duurzaam? Ondernemend? Creatief? Creative City Lab (CCL) zoekt deelnemers voor de Business Course ʻFood Center Amsterdamʼ!

Squarewise is een van de vier founding partners van Creative City Lab en organiseert de business course uit naam van de stichting.

Business Course Food Center Amsterdam
Voor het Food Center Amsterdam zoekt Creative City Lab 10 toptalenten die een bijdrage willen leveren aan een nieuwe duurzame wereld. Het mini-lab is een vijfdaagse business course die eind maart in samenwerking met het Food Center Amsterdam wordt georganiseerd en in het teken staat van het verduurzamen van de voedselketen. Voor studenten een prachtige manier om veel te leren, een netwerk op te bouwen en ervaring op te doen over duurzaam voedsel en ondernemerschap.

Wat is Creative City Lab?
Creative City Lab is een stichting die zichzelf ten doel stelt om de maatschappij te verduurzamen door creatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen en realiseren voor urgente en complexe vraagstukken in de regio Amsterdam. CCL organiseert om de 2 jaar een grootschalig innovatielab in de regio Amsterdam. Binnen dit lab werken 25 streng geselecteerde top studenten (laatste jaar master, verschillende studierichtingen) vijf maanden full time in multidisciplinaire teams aan een centrale vraagstelling. Hierbij krijgen zij intensieve ondersteuning van senior professionals. Doel van het lab is om te komen tot 10 haalbare en impactvolle business cases.

Mini-lab in het kader van Food Center Amsterdam
In de aanloop naar het grote innovatielab - dat plaatsvindt eind 2012 en gaat over het verduurzamen van de voedselketen - organiseert CCL van 26 t/m 30 maart in samenwerking met het Food Center Amsterdam een zogeheten ʻmini-labʼ. Een ambitieuze business course waarin in 5 dagen tijd nieuwe concepten en verdienmodellen worden ontwikkeld die direct relevant zijn voor de herstructurering van het terrein – ter grootte van 23,5 hectare midden in de stad - van het Food Center Amsterdam. Onderdelen van het lab zijn een masterclass met presentaties van toonaangevende professionals, diverse workshops en een verkort onderzoek. Onder begeleiding van inhoudelijke professionals en de creatieve industrie worden nieuwe concepten uitgewerkt die aan het eind van de week gepresenteerd worden aan belangrijke stakeholders van het Food Center.

Wie zoeken wij?
Ben jij ondernemend, creatief en ambitieus met een aantoonbare interesse in duurzaamheid, meld je dan aan voor 9 maart. Wij zoeken jonge excellente studenten uit verschillende studierichtingen die in het laatste jaar van hun master of HBO opleiding zitten of die net zijn afgestudeerd. Ben je geïnteresseerd in deelname en voldoe je aan bovenstaande criteria, dan ontvangen wij graag je CV met motivatie waarom je wilt deelnemen en je denkt dat jij de geschikte persoon bent voor deze business course. Een gesprek is onderdeel van de selectieprocedure, welke zullen plaatsvinden van 7 maart tot 16 maart. Mail je reactie naar deelnemen@creativecitylab.nl.

Doelstelling en resultaten van het proeflab
Het doel van het proeflab is om de aanbestedende partijen voor de herstructurering van het FCA te inspireren tot het ontwikkelen van innovatieve en duurzame concepten met voedsel als drager. Duurzaamheid telt namelijk voor 20% mee in de aanbesteding dus verdient veel aandacht. Daarnaast levert het proeflab een bijdrage aan het creëren van een visie over de lokale voedselketen in de regio Amsterdam en de rol die het Food Center daarbij in de toekomst zou kunnen spelen

Wat kan ik verwachten?
Dag 1: Masterclass: leren en concluderen.
Dag 2: Dialoog carrousel; analyse en oplossingsrichtingen
Dag 3: Creativiteit en inspiratie workshop; visievorming en verdienmodellen
Dag 4: Uitwerken, concretiseren en visualiseren
Dag 5: Presenteren resultaten tijdens het eindevent ( ½ dag)

Locatie: terrein van Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 4.

Meer informatie: Creative City Lab, Jelmer Kranenburg, (+31)6 22530716, info@creativecitylab.nl

 

Event informatie

Bedrijf: Squarewise

Datum: 26 maart 2012

Inschrijven voor: 09 maart 2012

Type event: Business Course

Doelgroep: Studenten