Atos IT Challenge 2012

Bedrijf
Datum
01 mei 2012
Inschrijven voor
15 december 2011
Type event
Business Course
Doelgroep
ICT Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Atos, het moederconcern van Atos Consulting, lanceert de “Atos IT Challenge”. In deze wedstrijd gaat het adviesbureau op zoek naar jong IT-talent op meer dan 25 universiteiten en hogescholen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, India, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de IT Challenge gaan groepjes van twee tot vijf personen modellen voor slimme mobiele apps programmeren, ontwerpen, uit tekenen en daadwerkelijk bouwen. Het winnende team wordt in mei 2012 bekend gemaakt en elk lid van het winnende team krijgt de kans een unieke ervaring op te doen.

De wedstrijd heeft het bevorderen en stimuleren van innovatie tot doel en vindt elke twee jaar plaats, tegelijkertijd met de Olympische Winter- en Zomerspelen. Het thema van de eerste editie van de Atos IT Challenge is Smart Mobility. Met als belangrijkste drijfveer te zoeken naar nieuwe, innovatieve en nuttige technologie die overal, altijd en op elk apparaat kan worden toegepast, met toegevoegde waarde voor zowel bedrijven als particulieren.

Deelnemede universiteiten en hogescholen uit Nederland zijn Universiteit Twente, Universiteit van Tilburg, Fontys Hogeschool Eindhoven, Hanze Hogeschool Groningen en Haagse Hogeschool.

Atos IT Challenge 2012: Smart Mobility
Smart Mobility zal de manier waarop organisaties opereren en met medewerkers, klanten en belanghebbenden communiceren ingrijpend veranderen. De alomtegenwoordigheid van connectivity, cloud-gebaseerde diensten en nieuwe generatie mobiele communicatiemiddelen faciliteren de opkomst van toepassingen die niet alleen de locatie van gebruikers herkennen, maar ook inzicht hebben hun netwerk, de tools waarmee zij communiceren, evenals in de beschikbare bandbreedte van netwerken in combinatie met hun persoonlijke of zakelijke voorkeuren. Applicaties op het gebied van Smart Mobility hebben de intelligentie om gebruikerservaringen aan te passen aan de specifieke context waarin zij communiceren in plaats van de statische, voorgeprogrammeerde beleving die aanbieders van bestaande smart Phone applicaties bieden.

“In onze hoedanigheid van business technologists hebben we de IT Challenge in het leven geroepen. Hiermee willen we de nieuwe generatie de kans bieden haar stempel te drukken op de IT van morgen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze wedstrijd een fantastische leerervaring is voor de studenten, de onderwijsinstellingen en voor onszelf”, Gilles Grapinet, Senior Executive Vice President, Global Functions van Atos. “We zijn erg benieuwd naar hoe de studenten hun theoretische kennis vertalen in fascinerende, commerciële B2B-toepassingen. We moedigen studenten van de deelnemende instellingen dan ook aan om mee te doen.”

Prijswinnaars mogen op bezoek bij Olympische Spelen
De prijswinnaars ontvangen een Atos Diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie en maken kans op een veelbegeerde stage bij Atos. Bovendien brengen zij een bezoek aan de Olympische Spelen in Londen in 2012. Deze bijzondere prijs bestaat onder meer uit een retourvlucht, kaarten voor de Spelen, accommodatie en een kijkje achter de schermen. Zo brengen zij een bezoek aan het Technology Operations Centre van Atos, wonen zij presentaties bij en staan ontmoetingen met functionarissen van Atos en het Internationaal Olympisch Comité op het programma. Daarnaast ontvangen ze allemaal een e-tablet.

Deelnemen
Teams kunnen hun deelname tot uiterlijk eind november 2011 kenbaar maken en hun eerste inzending voor 15 december 2011 posten op de speciale IT Challenge-website. Vervolgens worden maximaal vijftien teams genomineerd. Veertien teams worden geselecteerd door de Atos Scientific Community: een wereldwijd netwerk van de beste business technologists van Atos. Eén groep wordt geselecteerd door de studenten zelf, namelijk het team met de meeste likes op Facebook.

Elk genomineerd team krijgt één Atos Challenge Coach van de Atos Scientific Community toegewezen. Deze staat hen terzijde bij het uitwerken van het idee uit tot een prototype. De Challenge Coach biedt hulp op technisch en zakelijk gebied en adviseert de studenten bij de verbetering van belangrijke presentatievaardigheden. Deze hebben ze later immers nodig bij het zakendoen in de technologiebranche. Tijdens de ontwikkelfase worden de vijftien genomineerde teams uitgenodigd deel te nemen aan een aantal mini-programmeerwedstrijden voor nóg meer interactie met de deskundigen van Atos.

De jury van IT Challenge - bestaande uit senior functionarissen van Atos, toonaangevende partners en specialisten op het gebied van technologie en talentontwikkeling - kiezen de winnaars na de presentaties van alle genomineerde teams. De drie winnende teams en vertegenwoordigers van hun opleiding worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking van Atos IT Challenge in mei 2012.

Event informatie

Bedrijf: Atos Consulting

Datum: 01 mei 2012

Inschrijven voor: 15 december 2011

Type event: Business Course

Doelgroep: ICT Studenten