VN klimaatconferentie

Bedrijf
Datum
07 december 2012
Inschrijven voor
07 december 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Regeringen, internationale- en maatschappelijke organisaties
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

VN klimaatconferentie

De VN klimaatconferentie 2012 in Doha, brengt regeringen, internationale- en maatschappelijke organisaties bij elkaar, om gemeenschappelijk te werken aan maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Ecofys ondersteunt deze VN klimaattop met expertise op diverse thema’s. Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in de agenda “Ecofys at the COP18”, die hier te downloaden is.

Ecofys heeft daarnaast bijgedragen aan het ‘Annual Negotiators Guidebook’ voor de klimaatconferentie in Doha. De publicatie wordt bewerkt en beheerd door EcoResources namens het ‘Francophone Institute on Environment and Energy’ (IEPF). Onderhandelaars uit vele landen gebruiken deze jaarlijkse uitgave van het handboek al meer dan vijf jaar.

Het handboek bevat beknopte informatie over de algemene inhoud van de conferentie in Doha door het weergeven van een korte historie van de onderhandelingen van Rio naar Doha. Het handboek rapporteert over de uitkomsten van de conferentie in Durban en de klimaatonderhandelingen in 2012. Het betreft een rapportage van de uitkomst van de Klimaattop in Durban in 2011, die daarmee dient als een benchmark om de belangrijkste onderhandelingspunten van de Klimaattop die dit jaar in Doha plaatsvindt in context te plaatsen. De belangrijkste vragen die behandeld worden tijden de Conferentie in Doha zijn vermeld met verwijzingen naar de agenda van de verschillende besluitvormende organen, hulporganen en werkgroepen.  Het handboek presenteert tevens de institutionele aspecten van het onderhandelingsproces, de belangrijkste onderhandelingscoalities en de conclusies van de discussies van het UNFCCC.

Het handboek en verdere documentatie (in het Engels en Frans) vindt u op: iepf.org

Event informatie

Bedrijf: Ecofys

Datum: 07 december 2012

Inschrijven voor: 07 december 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Regeringen, internationale- en maatschappelijke organisaties