Inhousedag

Bedrijf
Datum
09 mei 2023
Inschrijven voor
08 mei 2023
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Starters
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ben jij bijna of net afgestudeerd aan de universiteit en wil je ervaren hoe het is om als adviseur te werken bij Berenschot? Kom dan naar de onze inhousedag op dinsdag 9 mei! Tijdens deze middag maak je kennis met alle facetten van het adviesvak en ga je zelf aan de slag met een case naar keuze onder leiding van ervaren Berenschot-adviseurs. 

Over Berenschot

De behoefte om iets fundamenteels te betekenen voor mens en maatschappij zit in onze genen. Als Berenschot-adviseurs zijn we altijd op zoek naar duurzame vooruitgang. Met onze adviezen en oplossingen bouwen we al 85 jaar actief mee aan het Nederland van vandaag en dat blijven we vol passie doen. Volg jij de ontwikkelingen binnen de Nederlandse en Europese samenleving op de voet? En zoek jij een baan waarbij je écht een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij? Dan zit het Berenschot-DNA ook in jouw bloed.

Over het consulting traineeship

Het Berenschot consulting traineeship duurt een jaar en is bedoeld voor kandidaten met een universitaire achtergrond en nul tot enkele jaren werkervaring. Je start jouw traineeship binnen een van onze zes adviesgroepen, afhankelijk van de vacature waar je op gesolliciteerd hebt. Zo zijn er traineeships rond vraagstukken in het openbaar bestuur en de zorg, maar ook op het gebied van de energietransitie, hr en data science. Voor bijna alle studierichtingen hebben we vaak wel plek!

Als trainee werk je een jaar lang mee aan opdrachten binnen jouw adviesgroep. Vrijdag is je vaste traineedag, waarop je flink investeert in je persoonlijke ontwikkeling, je adviesvaardigheden en netwerkskills. Na een jaar krijg je bij goed functioneren een vast contract aangeboden, en kun je bij Berenschot doorgroeien tot consultant. Sommige van onze zeer ervaren consultants, teamleads en managing directors zijn ooit begonnen als trainee!

Graag laten we je kennismaken met onze adviesgroepen:

  • Energie en leefomgeving: richt zich op vraagstukken rondom de energietransitie en het creëren van een gezonde leefomgeving.
  • Zorg en maatschappelijke ondersteuning: geeft advies over de te realiseren transformatie in de zorg en het sociaal domein.
  • Toekomst van werk en organisaties: adviseert bij vraagstukken op het gebied van strategie, organisaties, hr, leiderschap, cultuur en verandermanagement.
  • Openbaar bestuur: adviseert overheidsorganisaties bij organisatorische, beleidsmatige en maatschappelijke vraagstukken.
  • People services & solutions: richt zich op vraagstukken rondom arbeidsvoorwaarden en beloning. Ook Interim-management, Search, de Berenschot Academy en Assessments vallen binnen deze adviesgroep.
  • Business & data solutions: adviseert bij vraagstukken rondom data, digitalisering, dashboarding en gegevensmanagement.
  • Berenschot Klimaattalent: ondersteunt regio's, gemeenten, provincies, ministeries en netbeheerders bij het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten in de transitie naar een duurzaam, klimaatneutraal en circulair Nederland. Berenschot Klimaattalent is anders dan de reguliere traineeships, het is een driejarig ontwikkelprogramma waarbij de focus ligt op actiegericht werken bij de klant.

Programma

12:30 - 13:00 uur - Inloop en ontvangst
13:00 - 13:30 uur - Welkom door Hans van der Molen (directievoorzitter Berenschot)
13:30 - 14:00 uur - Introductie Berenschot consulting traineeship
14:00 - 16:30 uur - Aan de slag met een case
16:30 - 17:00 uur - Afsluiting en vragenrondje
17:00 - 18:00 uur - Borrel

Datum: dinsdag 9 mei 2023
Tijd: van 13:00 tot 18:00 uur (vanaf 17:00 uur borrel)
Locatie: Berenschot kantoor (Van Deventerlaan 31-51, Utrecht)

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 09 mei 2023

Inschrijven voor: 08 mei 2023

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Starters

Locatie: Utrecht