KplusV Inspireert! - 4 webinars

Bedrijf
Datum
09 maart 2022
Inschrijven voor
08 maart 2022
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Duurzaamheid, klimaatverandering, inclusiviteit, burgerparticipatie, een gezonde leefomgeving, digitalisering, een circulaire economie... Nooit eerder was de wereld zó in beweging.

Wil je vanuit jouw organisatie effectief stappen zetten naar een duurzame, sociale en innovatieve toekomst en kun je wel wat perspectief en inspiratie gebruiken?

'KplusV Inspireert!

Op woensdag 9 maart organiseren we weer 'KplusV Inspireert!', onze gebruikelijke webinardag waarin we je samen met sprekers vanuit diverse gemeenten en ondernemingen bijpraten over de laatste ontwikkelingen en geleerde lessen.

Bekijk het onderstaande programma en meld je aan; dan zorgen wij voor een inspiratieboost!

Webinar 1 - Mijn gemeente circulair: welke stappen moet ik zetten?

Welke plek heeft circulariteit in het nieuwe nationale coalitieakkoord en in de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen? En hoe zetten we dit om naar de praktijk? We gaan in gesprek met diverse sprekers die nauw verbonden zijn met de nationale context. Laat je tevens inspireren door de verhalen van diverse gemeenten die de eerste stappen richting een circulaire economie inmiddels hebben gezet. Kortom, een inspirerend en verdiepend programma!

Waarom deelnemen?
Je krijgt concrete handvatten mee om zelf aan de slag te gaan met het opstellen van circulair beleid.

Sprekers?
Met o.a. Petra Bakker (Rijkswaterstaat), Josja Veraart (Natuur en Milieu Federatie Utrecht & Cirkelregio Utrecht), wethouder Maks Middelkoop en Marijn Bruurs (gemeente Vijfheerenlanden), Lisa de Groot (gemeente Zwolle) en Erick Wuestman (KplusV).

Wanneer?
9 maart van 09:00 - 10:00 uur

Inschrijven

Webinar 2 - Hoe maak ik 'een leven lang ontwikkelen' tot een succes?

Permanente scholing staat hoog op de agenda, zowel in het coalitieakkoord als bij regionale beleidsmakers, sociale partners en onderwijsinstellingen. Hoe moet een Leven Lang Ontwikkelen er in de praktijk uit komen te zien? Dit en meer bespreken we in deze webinar, interessant voor iedereen die zich bezighoudt met of interesse heeft in toekomstbestendig onderwijs voor iedereen en een arbeidsfitte beroepsbevolking.

Waarom deelnemen?
Laat je inspireren door praktijkvoorbeelden LLO en leer van de werkbare oplossingen vanuit samenwerking.

Sprekers?
Peter van Ierland (Kennispact MBO Brabant), Eva van der Boom (KplusV) en Mariama Jalloh (KplusV).

Wanneer?
9 maart van 11:00 - 12:00 uur

Inschrijven

Webinar 3 - Hoe bouw je een succesvolle impact coalitie?

Wij zijn ervan overtuigd dat succesvolle impact coalities tussen gemeenten, maatschappelijk ondernemers, onderwijs en financiers essentieel zijn voor het oplossen van complexe vraagstukken. Steeds meer organisaties en regio's zijn bezig met het ontwikkelen en vormen van dit soort partnerschappen. In deze webinar gaan we het gesprek aan met enkele bouwers van succesvolle impact coalities en laten we een aantal impact ondernemers aan het woord over wat impact coalities voor hen betekenen.

Waarom deelnemen?
Leer hoe je de impact van sociaal ondernemerschap kunt vergroten.

Sprekers? O.a. Willemien Vreugdenhil (Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties - Kwartiermaker City Deal Impact Ondernemen), Han van Nieuwaal, directeur Thrive (partner in de Rotterdam Impact coalitie), Eric Buckens, directeur ABN AMRO Social Impact Fund (partner Co Financing our Future), Dominic Schrijer (KplusV) en Joske Paumen (KplusV).

Wanneer?
9 maart van 14:00 - 15:00 uur

Inschrijven

Webinar 4 - Hoe gaan inwoners en medewerkers duurzaam doen?

Verduurzamen gaat in Nederland vaak over inhoud, economie of techniek. Maar het handelen van mensen, dat is nu nodig en ontbreekt nog vaak! Hoe krijgen we de concrete vertaling van duurzaam beleid van overheid naar bedrijf, inwoner en medewerker? Hoe komt duurzaam gedrag tot stand? Werk je bij de overheid en wil je hierin écht stappen maken? Dan is deze webinar voor jou!

Waarom deelnemen?
Leer wat jij nu al kunt doen om mensgericht resultaat te behalen.

Sprekers?
Albert van Winden en Loes Nijskens (KplusV).

Wanneer? 9 maart van 16:00 - 17:00 uur

Inschrijven

Event informatie

Bedrijf: KplusV

Datum: 09 maart 2022

Inschrijven voor: 08 maart 2022

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Online