Masterclass: Hybride sessies geven

Bedrijf
Datum
14 april 2022
Inschrijven voor
13 april 2022
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Een Masterclass van De Lerende Ambtenaar, een initiatief van Certus Groep.
 
Over de Masterclass

De hybride vorm van vergaderen en brainstormen zou best een blijver kunnen zijn. De keuze om fysiek of online aanwezig te zijn, biedt deelnemers namelijk flexibiliteit.

Maar hoe pak je dat aan als begeleider, als de ene helft op locatie aanwezig is en de andere helft online? Hoe zorg je ervoor dat iedereen elkaar ziet en hoort? Hoe stimuleer je samenwerking tussen deze 2 groepen? Hybride sessies faciliteren gaat echt een stap verder dan online sessies kunnen begeleiden.

In deze Masterclass hoor je alle valkuilen en praktische tips om je hybride sessies goed voor te bereiden en uit te voeren. Door de kleine groep (maximaal 10 deelnemers) is er ruimte om vragen te stellen over (jouw) Hybride sessies voorbereiden en faciliteren.

Bij minimaal 4 deelnemers zal de Masterclass doorgaan en maximaal aantal deelnemers is 10.

Programma
 

Wat is Hybride?
Wat is een hybride sessie precies en hoe verschilt het van een fysieke sessie, een online sessie of een blended sessie?  Wat zijn de 5 niveaus van Hybride werken en op welk niveau staat jouw Gemeente nu? We starten met het uitwerken van deze trend, waar het vandaan komt en heen gaat binnen Gemeentes. 

Kansen en bedreigingen
Nu we weten wat Hybride precies inhoudt, duiken we dieper in de kansen en bedreigingen voor het werk binnen en tussen Gemeentes. Voor beide zijden van de medaille zijn namelijk 6 argumenten. Dit betekent dat de Hybride vorm veel kan brengen, maar ook een risico’s in zich houdt waar je wellicht nu nog niet van op de hoogte bent. Dit gedeelte van de Masterclass zorgt ervoor dat je beter kunt onderbouwen wanneer een vergadering, bewonersbijeenkomst, regio-overleggen wel/niet Hybride te houden.

Voorbereiden en begeleiden van een Hybride sessie
Na het eerste deel van de Masterclass dat meer strategisch van aard is en onderbouwing geeft, gaan we in deel 2 praktisch aan de slag met concrete voorbeelden van Hybride. Je leert met welke zaken je rekening dient te houden in je voorbereiding, waarbij de interactie/groepsdynamiek en IT/Techniek 2 belangrijke onderwerpen zijn. We sluiten af met 3 hybride werkvormen die je praktisch kunt inzetten in jouw sessies.

Resultaat
Deze Masterclass zal je zowel strategisch en praktisch sterker en meer  vertrouwd maken in het onderwerp van Hybride samenwerken. Je kunt beter onderbouwen wanneer een vergadering of brainstorm wel/niet Hybride kan plaatsvinden. Je kunt een goede Hybride sessie samenstellen en met ontspanning geven.

Aan het eind van deze Masterclass ken je een aantal belangrijke valkuilen als je Hybride gaat werken en heb je veel praktische tips om jouw Hybride sessie tot een succes te gaan maken.

Over de Trainer
Laura van den Ouden is trainer en heeft voor De Lerende Ambtenaar diverse themasessies verzorgd. Zij geeft trainingen in presentatietechnieken en in het begeleiden van groepsdynamiek. Laura is verkozen tot NOBTRA Trainer van het Jaar 2019-2020 en heeft 5 boeken geschreven, waaronder de bestseller E-book 100 online werkvormen.

Laura is eigenaar van bureau Expert Trainers, dat winnaar is van de Publieks Award 2020, uitgereikt door Develhub. Laura is sinds 1 mei 2021 op wereldreis met haar man op hun catamaran en zal vanaf de zeilboot de online Masterclass geven.

Event informatie

Bedrijf: Certus Groep

Datum: 14 april 2022

Inschrijven voor: 13 april 2022

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Online