Transformeren en Regisseren 2 Okt

Bedrijf
BMC
Datum
02 oktober 2012
Inschrijven voor
02 oktober 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Praktijkcolleges: Transformeren en regisseren

De kaarten in het sociaal domein (inclusief die van zorg en onderwijs) worden opnieuw geschud. De inzet: meer effect met minder kosten. Dit gaat gepaard met grote verschuivingen en veranderingen. De verschuivende verantwoordelijkheden en randvoorwaarden voor de jeugdzorg, de AWBZ, participatie en (passend) onderwijs zijn zichtbare onderdelen van de innovatie in het sociaal domein. Een grote kans om maatschappelijke vraagstukken beter op te lossen door te innoveren en te transformeren!
 
Op meer dan 250 plekken in Nederland werkt BMC mee aan de begeleiding van de transities. We brengen taken en doelgroepen in beeld, onderzoeken kansrijke samenwerkingsconstructies, ontwikkelen nieuwe arrangementen en zorgen voor een adequate bedrijfsvoering. Zo bouwen wij samen met de publieke sector aan een unieke expertise, die wij elke dag aanscherpen, inzetten en overdragen in debatten, bijeenkomsten en ontmoetingen. Op verzoek van diverse opdrachtgevers gaan we daarin nog een stap verder; wij ontwikkelden praktijkgerichte trainingen, gegeven door onze transitie-experts.
 
Leren van wat er al is, bedenken wat er nog niet is: werken aan uw eigen nieuwe praktijk!
Hoe zorg je voor een kwalitatief hoogwaardige transformatie en hoe regisseer je dat? Hoe zorg je voor een effectief en efficiënt vangnet of trampoline voor de sociaal kwetsbare burgers bij zo drastisch verschuivende verantwoordelijkheden en randvoorwaarden? Het duiden van een aansprekende veranderboodschap is een kritische succesfactor voor een geslaagde transformatie. Immers, vanwege de omvang en het uitdagende karakter van deze verandering komen inrichtingsvraagstukken steeds dichterbij.
Met de praktijkcolleges biedt BMC u een combinatie van een praktische leergang en een netwerk. Een omgeving waarin men kan ontwikkelen, creatief mag zijn en creativiteit wordt opgewekt. Dat betekent naast de inzet van procesdeskundigen en inhoudelijke specialisten met veel praktische ervaring:

  • enthousiaste mensen met dezelfde interesse en uitdaging;
  • een flexibele leerinfrastructuur, nieuwe inzichten door uitwisseling van deskundigheid;
  • aansprekende thema’s en vraagstukken met oplossingsrichtingen.

Doelgroep
De praktijkcolleges zijn bedoeld voor projectleiders, beleidsmedewerkers en controllers bij overheden, onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen die betrokken zijn bij de transformatie van het sociale domein.
 
Locatie, tijden en kosten
De praktijkcolleges vinden plaats in het kantoorpand van BMC in Amersfoort op de volgende data:

  • Praktijkcollege 1 - dinsdag 18 september
  • Praktijkcollege 2 - dinsdag 2 oktober
  • Praktijkcollege 3 - dinsdag 30 oktober
  • Praktijkcollege 4 - dinsdag 6 november

Algemeen
De praktijkcolleges

  • starten vanaf september 2012, telkens met een tussenruimte van 14 dagen, van 15.00 tot 20.30 uur, inclusief avondmaaltijd.
  • tellen gemiddeld 18 deelnemers. Om het programma goed af te stemmen op de behoeften van de deelnemers houden we met iedere deelnemer een telefonische intake.
  • kosten per deelnemer € 585,- exclusief Btw, voor 4 bijeenkomsten, incl. maaltijden en materialen.

Inschrijven
Inschrijven voor de praktijkcolleges van BMC kan via de onderstaande knop.

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 02 oktober 2012

Inschrijven voor: 02 oktober 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals