HR Live

Bedrijf
Datum
14 oktober 2021
Inschrijven voor
14 oktober 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
HR-managers, HR-directeuren en HR-professionals
Locatie
Den Haag
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Vanaf nu kunt u samen met uw collega’s weer aanmelden voor HR Live, hét HR-evenement van het jaar. HR Live vindt plaats op donderdag 14 oktober 2021 in de Fokker Terminal in Den Haag.

HR Live! Sinds jaar en dag de grootste jaarmarkt voor personeel & organisatie. Elk jaar weer inspirerend en vernieuwend. Berenschot is partner van dit kennisintensieve event voor HR-managers, HR-directeuren en HR-professionals, en zal net als andere jaren weer aanwezig zijn op TrendPodium HR. Verder organiseren we dit keer vier workshops tijdens HR Live.

Informatie en tickets

Wat kunt u verwachten?

  • HR Live Expo - een beursvloer waar u ruim 35 HR-dienstverleners, adviseurs en consultants kunt ontmoeten
  • Keuze uit ruim 40 verschillende workshops, ook online aangeboden
  • Gezellige cateringterrassen waar u HR-collega’s kunt ontmoeten

En dat natuurlijk allemaal volledig Corona-proof, bekijk hier onze maatregelen.

Om de drukte te spreiden tijdens HR Live, kiest u uit het ochtend- of middagprogramma. Liever de hele dag toegang tot HR Live? Bestel hier uw dagtickets. Let op; in tegenstelling tot voorgaande edities is het aantal plekken beperkt. Schrijf dus snel in! HR Live alleen online volgen? Bestel hier uw online tickets. 

TrendPodium HR
TrendPodium HR is het hoofdprogramma van HR Live, voorheen MainStage HR. Vier keynote sprekers praten je in masterclasses van 40 minuten helemaal bij over het thema Focus on human capital. Bekijk het volledige programma.

Toegang tot TrendPodium HR geeft ook toegang tot de beursvloer en workshops van HR Live. U hebt de tijd om tussen de masterclasses door ook workshops van het reguliere programma te volgen. Bestel uw TrendPodium HR Tickets.

Berenschot-programma

TrendPodium HR - 'Open en veilige werkomgeving'

Psychologische veiligheid in teams en organisaties blijkt dé verborgen motor achter buitengewone prestaties, aldus een grootschalig onderzoek van Google. Een bedrijf vol hardwerkende en rationeel denkende ingenieurs en programmeurs, die niet bepaald vatbaar zijn voor ‘softe’ onderwerpen. En ook een bedrijf dat zich niet laat leiden door onbewuste vooroordelen, maar door keiharde feiten. En die zeggen dat psychologische veiligheid ertoe doet. Maar wat is dat, psychologische veiligheid? Waarom is het plotseling zo actueel? Hoe werkt het? En vooral ook: hoe krijgt u het werkend? Wat kunt u als manager, teamleider of medewerker doen om de psychologische veiligheid in uw team, afdeling of organisatie te vergroten? In een energieke en interactieve presentatie vertellen de sprekers u de ins en outs van psychologische veiligheid. En passant geven ze u ook nog een aantal praktische tips en ‘nudges’ – kleine duwtjes in de goede richting – om direct zelf aan de slag te gaan.

Sprekers: Joriene Beks en Hans van der Loo samen (werkers) met Berenschot. Gedragsdeskundigen en coaches, auteurs van de boeken ‘Psychologische veiligheid’ en ‘Veldgids psychologische veiligheid’.

Tijd: 9.15-9.55 uur

Workshop 1 - Het échte gesprek over groei

Een snel veranderende wereld vraagt optimale flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties. Medewerkers spelen een sleutelrol in het bereiken hiervan. Het continu ontwikkelen van medewerkers is dan ook cruciaal voor een toekomstbestendige organisatie. Daarbij draagt het bij aan goed werkgeverschap om medewerkers te helpen hun kennis en kwaliteiten verder te ontwikkelen. In het nieuwe beoordelen verschuift de focus van beoordelen naar groei en ontwikkeling, en van achteruitkijken naar vooruitkijken. Maar hoe doet u dat? Hoe voert u als leidinggevende het échte gesprek over ontwikkeling? Want willen medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen, is het zaak eerst hun talenten en ambities in kaart te brengen. Kennen uw medewerkers hun eigen talenten, ambities en groeimogelijkheden eigenlijk wel? En wat is belangrijk voor hen in het werk? In deze workshop hoort u meer over de veranderende rol van zowel management als HR, feedforward versus feedback en ondervindt u dat het echte gesprek echt werkt!

Spreker: Jolanda Salari

Workshop 2 - Agile HR: simpel, niet complex

De snelheid van verandering, de wendbaarheid van organisaties en de krapte op de arbeidsmarkt vormen het gesprek van de dag. Daarbij valt vaak de term agile (werken en organiseren). Maar wat betekent dat nu voor HR? Hoewel het op het eerste gezicht allemaal ver weg en complex lijkt, blijkt het in de praktijk vooral een kwestie van dingen simpeler en pragmatischer invullen. Minder beleid, meer richtlijnen, goed luisteren. Waarnemen en vooral dingen logisch aan elkaar koppelen en doen. Kijken wat wel en niet werkt en van daaruit verder aanscherpen en verbeteren. Vanuit deze invalshoek krijgt u een aantal hele concrete en praktische (agile) HR-instrumenten aangereikt, die recentelijk bij klanten zijn ingericht en uitgerold plus de logische bijbehorende vervolgstappen. Een inspirerende workshop waarin u ontdekt hoe u op een simpele manier aan de slag kunt met agile HR.

Sprekers: Arthur Claassen en Annemarie Vanhommerig

Workshop 3 - Leiderschap in crisistijd

De huidige turbulente tijden maken de opgave voor leidinggevenden er niet makkelijker op. Aan de hand van drie paradoxen (leidinggevenden die moeten navigeren tijdens dichte mist) krijgt u tijdens deze workshop inzicht in het concept adaptief leiderschap. Op basis van de huidige crisis en het leiderschap dat daarin getoond is, ontvangt u een aantal concrete handvatten voor de praktijk van alledag. Ook voor deelnemers met een adviserende rol richting bestuur en management een interessant concept, dat zij kunnen toepassen in hun dagdagelijkse praktijk.

Spreker: Egmont Tilleman

Workshop 4 - Wat verdient u eigenlijk?

Tijdens deze workshop krijgt u de uitkomsten van het tweede deel van het jaarlijkse HR-Trendsonderzoek van Berenschot voorgeschoteld. Een actueel inkijkje in uw favoriete vakgebied, waarbij een aantal interessante vragen de revue passeert. Hoe gaat het met de HR-functie in Nederland? Waar wordt een HR-professional blij van? En hoe houdt de HR-professional medewerkers positief en betrokken in deze tijd? En natuurlijk niet onbelangrijk: wat verdienen uw HR-collega’s?

Sprekers: Vincent Nuijten en Nick Dokter

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 14 oktober 2021

Inschrijven voor: 14 oktober 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: HR-managers, HR-directeuren en HR-professionals

Locatie: Den Haag