Webinar Wendbaar organiseren en adaptief leiderschap

Bedrijf
Datum
16 september 2021
Inschrijven voor
16 september 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Virtueel
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het wendbaar maken van organisaties is volgens bestuurders één van de belangrijkste prioriteiten. Wat vraagt dit van het ontwerp van uw organisatie? En wat kan adaptief leiderschap voor uw organisatie betekenen? Daarover gaat het in dit webinar dat we op 16 september a.s. van 15:00 tot 16:00 uur organiseren.

Sinds 2007 brengt Berenschot jaarlijks het Strategie Trends-onderzoek uit, dat een uniek inkijkje biedt in directiekamers. Dit jaar benoemden bestuurders het wendbaar maken van de organisatie opnieuw als één van de belangrijkste prioriteiten. Niet verwonderlijk, gezien het hoge tempo waarin trends en ontwikkelingen elkaar opvolgen en de grote onzekerheden die dat met zich mee kan brengen. Zo zet de huidige coronacrisis de continuïteit van veel organisaties onder druk. Organisaties wendbaar maken is daarom belangrijker dan ooit. Niet alleen om nu te reageren op de veranderende realiteit, maar ook om in de toekomst relevant te blijven.

Flexibel organisatieontwerp

Een wendbare organisatie vraagt om een flexibel organisatieontwerp c.q. een ontwerp dat kan ademen en leefruimte heeft. Zonder overdesign, maar met heldere kaders waarbinnen teams en mensen opereren. Hoe flexibeler het organisatieontwerp, hoe makkelijker organisaties zich kunnen aanpassen aan hun omgeving en kunnen vernieuwen. Denise Hartog, consultant bij Berenschot, belicht tijdens het webinar twee organisatieontwerpkeuzes die wendbaarheid vergroten: keteninrichting en decentrale regelruimte.

Leiderschap

Een andere bepalende factor voor wendbaarheid is leiderschap. In tijden van onzekerheid, zoals de huidige coronacrisis, vormen controle en directieve sturing een vrij automatische respons van leidinggevenden. Elementen die dan juist contraproductief kunnen werken. Egmont Tilleman presenteert tijdens het webinar het concept van adaptief leiderschap, dat een inzichtelijk kader biedt voor wendbaarheid in de aansturing van medewerkers – juist in onvoorspelbare tijden.

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 16 september 2021

Inschrijven voor: 16 september 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Virtueel