Value delivery met Enterprise DevOps

Bedrijf
Datum
30 september 2021
Inschrijven voor
30 september 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De DevOps manier van werken vloeit voort uit Lean en Agile principes en is een beweging om zowel ontwikkeling (Dev) en beheer (Ops) dichter bij elkaar te brengen, als ook handmatig werk en processen zo veel mogelijk te automatiseren. Betere samenwerking zorgt voor gedeelde verantwoordelijkheid voor het resultaat, terwijl verregaande automatisering zorgt voor versnelling gebruikmakend van een gestandaardiseerde en flexibele infrastructuur.

De noodzaak tot intensievere samenwerking en automatisering reikt echter verder dan enkel ontwikkeling en beheer. Ook is wendbaarheid, een continue leercyclus en integratie met domeinen zoals business, security en architectuur nodig. Door productgeoriënteerd te denken, feedbackloops te creëren en door silo’s tussen afdelingen en managementlagen te verminderen wordt de gehele keten, van idee tot waarde, geoptimaliseerd.

Beter, Sneller en Slimmer met DevOps

DevOps biedt dus kansen om om zowel operationele als ook strategische prestaties te verbeteren en de concurrentie een stap vooruit te zijn. Vanwege de vergaande en ingrijpende integratie met alle lagen van de organisatie vraagt de uitvoering en implementatie hiervan echter om bijzondere aandacht. Een DevOps transformatie is vrijwel altijd maatwerk en dient aan de individuele behoeften van een organisatie aangepast te worden.Tijdens deze webinar reeks nemen wij bezoekers daarom mee in de verschillende aspecten van een DevOps transformatie en keuzes die hierin gemaakt moeten worden. Dit begint met de beslissing of DevOps überhaupt het juiste operating model is voor een bedrijf en benadert dan vragen zoals hoe de organisatie optimaal klantwaarde kan leveren, een “DevOps cultuur” vorm kan geven en haar medewerkers kan voorbereiden op hun hernieuwde rollen.

Over deze Webinar serie

Deze webinar serie wordt gehost door vier enthousiaste consultants van Quint die veel ervaring en kennis van DevOps hebben en de DevOps manier van werken vanuit verschillende ooghoeken weten te benaderen. Zij worden regelmatig vergezeld door inspirerende gasten die specifieke kennis over het onderwerp van het desbetreffende webinar hebben.

  • Mick van der Most van Spijk – Senior Consultant Enterprise DevOps
  • Esther Tolk – Principal Consultant High Performance Transformations
  • Sander Hoogland – Consultant Enterprise DevOps
  • Olivia Plant – Consultant & PhD onderzoeker DevOps

Voor wie zijn deze webinars interessant?

Deze webinar reeks is zowel interessant voor mensen die nog geen kennis van DevOps hebben, als ook voor bezoekers die hun bestaande kennis verder uit willen diepen. De inhoud is o.a. relevant voor CIOs, (IT) managers, teamleads en ook software developers. Gezien de verstrekkende impact van Enterprise DevOps op organisaties zijn een aantal webinars in de reeks ook bijzonder interessant voor bijvoorbeeld Data scientists, riskmanagers, of HR adviseurs.

De sessies in deze serie

*U kunt zich voor een of meerdere sessie aanmelden. Deelname is gratis. Dit event richt zich op professionals en leidinggevenden bij gebruikersorganisaties. Voor vragen kunt u contact opnemen met Eleonora van IJssel (eleonora.van.ijssel@quintgroup.com)

 

Sessie 1. Introductie in Enterprise DevOps

Donderdag 16 september / 11:00 – 11:45

In deze webinar ontrafelen wij de mysterie van het buzzword “DevOps”. Wat is (Enterprise) DevOps en wat kun je ermee bereiken? Hoe weet jij of DevOps een geschikte aanpak voor je organisatie is? En wanneer juist niet? En wat zegt de wetenschap eigenlijk over voorwaardes van succesvolle DevOps implementaties?
Aanmelden

Sessie 2. Value delivery met Enterprise DevOps

Donderdag 30 september / 11:00 – 11:30

De kernwaarde van DevOps is het maximaal leveren van waarde aan in- en externe klanten. Maar hoe weet je waar de prioriteiten liggen? Hoe zorg je ervoor dat de juiste waarde regelmatig en voorspelbaar wordt geleverd? En hoe beïnvloedt dit de inrichting van je organisatie?
Aanmelden

Sessie 3. Mindset & leadership in Enterprise DevOps

Donderdag 14 oktober / 11:00 – 11:30

Een organisatie die is ingericht op basis van DevOps principes vraagt om een mindset en het leiderschap dat deze principes voedt. Maar hoe ziet die mindset en dat leiderschap er dan uit? En hoe kom je van “Hier” naar “Daar”?
Aanmelden

Sessie 4. Data & automatisering met Enterprise DevOps

Donderdag 4 november / 11:00 – 11:30

Met een team van verschillende disciplines werk je aan het verbeteren van het voortbrengingsproces. Dat doe je door te automatiseren en door te meten. Maar welke onderdelen van het proces kan of moet je allemaal automatiseren? En hoe doe je dat? Waar begin je mee?
Aanmelden

Sessie 5. HR ontwikkeling met Enterprise DevOps

Donderdag 18 november / 11:00 – 11:30

Een goed geoliede DevOps machine, dat wordt je niet zomaar van de één op de andere dag. Welke competenties moeten ontwikkeld worden en wat is de rol van HR hierin? En welke resultaten kun je bereiken door leren en experimenteren hierin een prominente plek te geven?
Aanmelden

Sessie 6. Risk en compliance in Enterprise DevOps

Donderdag 2 december / 11:00 – 11:30

Onderwerpen zoals security, compliance en risk management zijn essentieel voor iedere software organisatie. Maar hoe werkt dit in een DevOps omgeving? Kan het ontwikkelproces juist wendbaar én veilig zijn? Haal ik mijn IT audits dan nog wel? In deze webinar leggen wij op basis van wetenschappelijk onderzoek en onze praktijkervaring uit hoe risk en compliance in een DevOps
Aanmelden

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 30 september 2021

Inschrijven voor: 30 september 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Online