Industry 4.0 & de impact van AI en Data op Procurement / complexiteit terugbrengen

Bedrijf
Datum
23 april 2021
Inschrijven voor
23 april 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

In het tijdperk van IoT, waar steeds meer productieketens en machines met elkaar verbonden zijn, neemt de hoeveelheid data binnen bedrijven met grote stappen toe. Tal van platformen en data oplossingen doen hun intrede in markten, organisaties en bedrijfsprocessen. Innovatieve AI-, Machine Learning- en IoT-oplossingen kunnen machineonderhoud voorspellen, de efficiëntie van de organisatie verbeteren en operationele risico’s en kosten minimaliseren. De uitdaging is ervoor te zorgen dat de toepassing van deze technologieën daadwerkelijk bijdraagt tot innovatie, groei en efficiencyverbetering.

Waarom deze serie over Industry 4.0 en data-gedreven werken?

Tijdens deze serie gaan we in op de impact van deze trends op de CIO office. Hoe blijft de CIO en zijn team gesprekspartner voor de Business? Hoe kan de IT-organisatie direct bijdragen aan het verbeteren van de kernprocessen, gebruikmakend van data? Welke technologieën zijn er voorhanden om (snel) resultaat te bereiken? In 5 webinars nemen wij u mee hoe organisaties in de maak-industrie hun processen sneller, beter en slimmer kunnen maken, door hun data tot leven te brengen.

U kunt zich kosteloos aanmelden voor een of meerdere sessies.

Industry 4.0 & de impact van AI en Data op de bedrijfsvoering / de data-hub
19 maart 2021 11:00-11:30

In deze eerste sessie gaan we in op wat AI en Machine Learning kunnen betekenen voor bedrijven. We gaan in op twee belangrijke voorwaarden om te slagen met AI binnen een bedrijf. (1) het stapsgewijs doorlopen van elkaar opvolgende fases: ontdekking, bewijs van waarde, en in productie name, en (2) gebruik maken van een cloud data platform en tools om deze stappen aanzienlijk te versnellen en te professionaliseren.

aanmelden>>


Industry 4.0 & de impact van AI en Data op Maintenance / voorspelbaarheid vergroten
9 april 2021 11:00-11:30

Risicobeheer binnen complexe productiebedrijven vormt een grote uitdaging. Het voorkomen van uitval van machines en systemen door het tijdig identificeren van risico’s wordt steeds belangrijker. Het kunnen bepalen van het juiste afschrijvingsmoment van een machine of onderdeel en van meest optimale moment voor een overstap, voorkomt eventuele storingen en uitval.

aanmelden>>


Industry 4.0 & de impact van AI en Data op Procurement / complexiteit terugbrengen
23 april 2021 11:00-11:30

Lange toeleveringsketens van onderdelen vergroten de kans op fouten. Onnodige of onbedoelde bestellingen, suboptimale bestelvolumes en het gebrek aan goedkopere alternatieven leiden tot onnodig hoge inkoopkosten. Dit soort lastige vraagstukken worden ook nog eens bemoeilijkt door het feit dat productgegevens vaak niet volledig of actueel blijken te zijn.

aanmelden>>


Industry 4.0 & de impact van AI en Data op de Supply Chain / kosten reduceren
21 mei 2021 11:00-11:30

Suboptimaal beheer van reserveonderdelen leidt tot hoge kosten, overtollige voorraad en mogelijk zelf machinestilstand. Daarnaast wordt Supply Chain Management vaak geconfronteerd met een enorme hoeveelheid productgegevens afkomstig van tal van partners en leveranciers. Optimalisatie van voorraadniveaus en standaardisatie van onderdelen staan daarom hoog op de agenda van Supply Chain Management.

aanmelden>>


Industry 4.0 & de impact van AI en Data op de productielijn / de optimale balans
28 mei 2021 11:00-11:30

Hoe kan AI en Data ingezet worden om een productielijn te optimaliseren? In deze sessie bespreken we onze aanpak aan de hand van een echte klanten case waarin we geïdentificeerde bottlenecks in het productieproces hebben geoptimaliseerd met behulp van slimme algoritmes. Het gevolg is een toegenomen productiesnelheid tegen lagere kosten.

aanmelden>>

Voor wie zijn deze webinars interessant?

Deze events zijn interessant voor leidinggevenden en professionals, werkzaam binnen de maakindustrie, en geïnteresseerd zijn meer waarde te halen uit data.

Praktische informatie

Onze events zijn niet toegankelijk voor leveranciers en richten zich uitsluitend op gebruikersorganisaties. U kunt zich kosteloos aanmelden. Quint behoudt zich het recht voor aanmeldingen te weigeren die niet binnen de doelgroep vallen. Bij vragen over dit event kunt u contact opnemen met Roos Mijnen via roos.mijnen@quintgroup.com.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 23 april 2021

Inschrijven voor: 23 april 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Online