Innovatie in een stroomversnelling

Bedrijf
Datum
17 juni 2020
Inschrijven voor
17 juni 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De verandersnelheid van technologie en economie is de afgelopen decennia sterk toegenomen. Digitalisering heeft een enorme impact op tal van sectoren en digitaal darwinisme bedreigt grote en dominante bedrijven – tot omvallen aan toe. Snelle innovatie is daarmee absolute noodzaak en de ontwikkelingen van de afgelopen periode hebben dit besef in een stroomversnelling gebracht. Startups kunnen met hun innovatiekracht helpen bij een snelle ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en een bijdrage leveren aan het herstel van de econome.

Maar hoe geef je invulling aan de samenwerking met startups? Hoe overbrug je de cultuurverschillen tussen startup en corporate? En hoe zorg je voor draagvlak en begrip binnen de organisatie? Kortom, wat zijn de voorwaarden voor succesvolle samenwerking tussen startups en corporates? Laat u inspireren tijdens deze Virtual Round Table!

Spreker: Michael Dooijes, Startup diplomaat in Silicon Valley, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Michael Dooijes is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken geselecteerd om Nederlandse startups in Silicon Valley te begeleiden en op de kaart te zetten. Michael weet als geen ander wat het is om binnen een corporate omgeving innovatie aan te jagen en hij kent de uitdagingen in de samenwerking met startups. Zelf was hij jarenlang werkzaam bij de Rabobank, waar hij als Executive Director, Head of FL Ventures & Innovation o.a. verantwoordelijk was voor corporate-startup engagement.

Spreker: Aart van ‘t Land, Director Business Development bij Lely

Aart van ’t Land leidt de afdeling die dagelijks op zoek gaat naar nieuwe innovatieve technologieën. Dit doen zij industrie breed en op tal van onderwerpen: van cyber security tot medical healthcare. Mooi als de samenwerking bij de strategische doelstellingen van Lely past maar het is geen vereiste. Tijdens zijn presentatie laat Aart zien hoe hij de samenwerking met startups aan gaat en hoe hij ook intern, inclusief de board, de draagkracht voor innovatie vergroot. Daarnaast gaat hij in op hoe hij de cultuurverschillen overbrugt en welke uitdagingen er nog spelen.

Praktische informatie

De doelgroep voor dit event zijn directeuren Innovatie, Digital, IT & Transformatie. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze kleinschalige en besloten Virtual Round Table. Na de presentaties van Aart en Michael gaan zij met u en de andere deelnemers in gesprek over de wijze waarop u zelf succesvol kunt samenwerken met startups en hoe u daarvoor draagvlak binnen uw organisatie creëert. Deelname aan deze bijeenkomst is vrij van kosten.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 17 juni 2020

Inschrijven voor: 17 juni 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Online