In controle met Kaizen & digitale Obeya

Bedrijf
Datum
05 juni 2020
Inschrijven voor
05 juni 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Graag nodigen wij u uit voor dit webinar waarin Mark van der Velden (CIO bij Rijnstate) en Roelof Douwstra (partner bij Quint) u bijpraten over de belangrijkste principes achter, en resultaten van het werken met Kaizen en (digitale) Obeya.

Praktijkcase Rijnstate

Rijnstate is een toonaangevend STZ ziekenhuis met vestigingen in Arnhem, Zevenaar en Velp. Rijnstate biedt patiënten hoogwaardige diagnostiek, behandeling en zorg. Door onderwijs en hoogwaardige wetenschappelijk onderzoek draagt Rijnstate bij aan het welzijn van de inwoners in haar verzorgingsgebied en daarbuiten.

Het Service Centrum Informatie- en Medische Technologie (IMT) heeft de ambitie de afdelingsoverstijgende processen pragmatisch te verbeteren en te kunnen sturen op gezamenlijke doelen. Hiervoor zijn de transformatie- en verbeterdoelen bepaald. Kaizen (gestructureerde problem-solving) en Obeya zijn gekozen als middelen om deze doelen te realiseren en te besturen.

De Obeya, die centraal en open op de afdeling voor iedereen toegankelijk is, heeft gezorgd voor een cultuurverandering binnen IMT. Medewerkers en MT-leden zoeken elkaar vaker op en vragen elkaar makkelijker om hulp. Daarnaast leidt de transparantie over voortgang, resultaten en knelpunten tot meer samenhang in de afdeling.
Mark van der Velde: “door de snelle feedback draagt de Obeya bij aan een lerende en actiegerichte organisatie.”

Bij het uitbreken van de corona-crisis gingen ook veel IMT medewerkers vanuit huis werken. IMT heeft toen de fysieke Obeya ingeruild voor een digitale variant, waardoor de waarde van het instrument is behouden.

Programma

  • Introductie – Wilco Bothof, partner healthcare en life sciences Quint
  • Rijnstate en haar Obeya – Mark van der Velden, CIO Rijnstate
  • Principes en resultaten Obeya – Roelof Douwstra, partner Quint
  • Discussie, vragen en wrap up

Praktische informatie

Onze events zijn niet toegankelijk voor leveranciers. U kunt zich kosteloos aanmelden. Bij vragen over dit event kunt u contact opnemen met Roos Mijnen via roos.mijnen@quintgroup.com.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 05 juni 2020

Inschrijven voor: 05 juni 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Online