Masterclass: Aandelengerelateerd belonen

Bedrijf
Datum
22 september 2020
Inschrijven voor
21 mei 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Steeds vaker zetten ondernemingen werknemersparticipatieregelingen in als stimulans om werknemers actief bij de onderneming te betrekken. Om u inzicht te geven in de meest relevante aspecten die een rol kunnen spelen bij het opzetten van een werknemersparticipatieregeling organiseren wij de masterclass: ‘Aandelengerelateerd belonen’.

Werknemersparticipatieregelingen hebben bijvoorbeeld als doel om werknemers voor langere tijd aan de onderneming te binden, mee te laten profiteren bij een aanstaande overname of simpelweg om werknemers extra te motiveren. Maar ook bij het aantrekken van nieuwe werknemers kan een participatieplan worden benut als interessante secundaire arbeidsvoorwaarde. Er zijn tal van vormen van aandelengerelateerd belonen, zoals volledig aandeelhouderschap, Restricted Stock Units (RSU), certificaten of Stock Appreciation Rights (SAR). Elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Doel
n de masterclass ‘Aandelengerelateerd belonen’ wordt ingegaan op de belangrijkste juridische en fiscale aspecten van aandelengerelateerde beloningsvormen. Aan bod komen onder andere de overwegingen voor een participatieplan: wanneer is een bepaald type participatie geschikt en wanneer niet? Daarnaast behandelen we de vormgeving van een participatieplan: welke rechten en plichten zijn er voor zowel de participant als de werkgever? En tot slot worden de fiscale gevolgen van een participatieplan besproken: wanneer is het voordeel uit een participatieplan belast, hoeveel belasting is er verschuldigd en door wie?

Opzet

In een interactieve setting met maximaal 15 deelnemers wordt u door ervaren sprekers begeleid. Door het gebruik van concrete praktijkcasussen is de masterclass zeer praktisch en verhelderend. Vragen worden vooraf verzameld, zodat het programma aan uw wensen voldoet. Tijdens het programma is er uiteraard gelegenheid om uw vragen aan de sprekers te stellen.

Datum en locatie

Dinsdag 22 september 2020
Mazars Amsterdam | Delflandlaan 1 | 1062 EA Amsterdam

Programma

14.30 uur | Inloop en ontvangst
15.00 uur | Introductie en start masterclass
15.45 uur | Pauze
16.00 uur | Vervolg masterclass
16.45 uur | Pauze
17.00 uur | Vervolg masterclass
17.45 uur | Conclusies en afronding

KOSTEN EN PERMANENTE EDUCATIE

Na deelname aan de masterclass ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname. Er zijn 2 PE-uren toegekend door de NBA. De kosten voor deelname aan de masterclass bedragen € 349,- exclusief btw.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw. Prijs- en productwijzigingen voorbehouden. Bij onvoldoende deelname behoudt Mazars zich het recht voor de workshop te annuleren. Tot twee weken voor de workshop kunt u uw deelname kosteloos annuleren, daarna berekenen wij 50% van de deelnamekosten tot één week voor de workshop datum. Annuleert u uw deelname binnen een week voor de workshop datum dan berekenen wij u het volledige deelnamebedrag.

Event informatie

Bedrijf: Forvis Mazars

Datum: 22 september 2020

Inschrijven voor: 21 mei 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amsterdam