EY-Parthenon 'Women only' lunch

Bedrijf
Datum
11 december 2019
Inschrijven voor
10 december 2019
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Vrouwelijke studenten
Locatie
Rotterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

“Dames opgelet! Op woensdag 11 december organiseert EY-Parthenon een women only lunch.

Hoe is het om als strategie consultant te werken? Welke cultuur heerst er op ons kantoor? Hoe zit het met trainingen en buitenland mogelijkheden? Wat zijn de ervaringen van de vrouwelijke consultants?

Als jij graag het antwoord wilt op deze vragen, meld je dan zeker aan!

Datum: 11 december
Tijd: 13:00 - 15:00h

EY-Parthenon 'Women only' lunch

Twee young professionals vertellen over hun ervaringen bij EY-Parthenon:

Eva van Bruggen liep eerder al stage bij EY-Parthenon. “Tijdens haar stage kreeg ze een goed beeld van het werk als strategieconsultant en kon ze de gezellige sfeer bij EY-Parthenon proeven”, aldus haar kersverse werkgever. “Mijn stage was een hele leuke en leerzame ervaring”, voegt ze toe: “Ik kreeg direct veel verantwoordelijk en mocht als volwaardig teamlid meewerken aan een groot strategisch project.” Nu ze haar master Econometrie heeft voltooid is ze teruggekeerd bij het strategiekantoor.

Na het behalen van haar bachelor Econometrie – die ze net als haar master doorliep aan de Erasmus Universiteit – zette Eva zich in voor de Rotterdamse universiteit door mee te werken aan de organisatie van de Erasmus Recruitment Days. Daarvoor was ze al een aantal jaar actief als onderwijsassistent aan de Erasmus School of Economics, waar ze tutorials in matrixalgebra en basiswiskunde verzorgde. Ook studeerde ze tijdens haar bachelor een halfjaar in Yogyakarta, Indonesië.”

“Pita Duvekot kwam voor het eerst in aanraking met EY-Parthenon tijdens de ‘Strategy Course’ van het advieskantoor, een evenement waarbij deelnemers werken aan een uitdagende businesscase, het kantoor van binnen zien en met consultants kunnen praten: “Naast het indrukwekkend uitzicht vanuit het pand aan de Maas, voel je ook meteen de Rotterdamse cultuur vanaf het moment dat je binnenloopt”, vertelt Pita: “Je gaat aan de slag met een case, die naar mijn mening kwantitatief uitdagender is dan bij menig ander strategisch advieskantoor. Ook de borrel aan het einde van de dag is erg gezellig: veel consultants sluiten aan waardoor je goed de sfeer kan proeven.” 

Nadat ze Chinees leerde in Shanghai, begon Pita in 2011 aan haar bachelor Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, waar ze vervolgens ook haar master Financial Economics voltooide. Na zich te hebben georiënteerd op de financiële en private equity-sector, merkte Pita dat ze meer variatie zocht. Die heeft ze nu gevonden in strategy consulting: “Ik heb voor EY-Parthenon gekozen vanwege twee aspecten: de unieke cultuur en de sectorfocus. Door de strenge selectie op fit, wordt de typische cultuur gewaarborgd. Ook is er een fijne balans tussen pure strategie- en private equity-opdrachten, in verschillende industrieën. Acteren in een dynamische omgeving vol gemotiveerde en gepassioneerde mensen, geeft mij onwijs veel energie.”

EY-Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van EY en Parthenon – de wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels 40+ kantoren in 22+ landen waar meer dan 1.500+ professionals werkzaam zijn.

EY-Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure.

Event informatie

Bedrijf: EY-Parthenon

Datum: 11 december 2019

Inschrijven voor: 10 december 2019

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Vrouwelijke studenten

Locatie: Rotterdam