Masterclass Hoe krijg je een organisatie in beweging? - 17 maart

Bedrijf
Datum
17 maart 2020
Inschrijven voor
16 maart 2020
Type event
Business Course
Doelgroep
Professionals
Locatie
Baarn
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Duur: 1 dagdeel | 16:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Arlande, Baarn
Prijs: € 389,- (excl. BTW)
Datum: 17 maart 2020

Beschikbare datum(s):

17 maart 2020
 

Waarschijnlijk heb je ook ondervonden dat veranderen van organisaties leuk en spannend is, maar ook lastig en enerverend. Wellicht ben je nu op zoek naar handvatten om veranderingen op een duurzame wijze tot een goed einde te brengen. De kernvraag van deze Masterclass is: Hoe krijg ik mijn mensen mee? Want als de medewerkers niet mee gaan, dan zal zelfs het meest briljante business- of organisatieplan niet tot leven komen. Betrokkenheid en draagvlak zijn de kernwoorden, maar hoe krijg je dat voor elkaar? In vogelvlucht bieden we je in deze masterclass mooie inzichten en praktische interventies om beweging en succes te realiseren.

Beschrijving

Wie in een organisatie een verandering wil realiseren heeft daarbij anderen nodig. De praktijk wijst uit dat dat vaak moeizaam gaat. Medewerkers wachten af, nemen het zekere voor het onzekere en blijven vragen stellen. Er is weerstand. Hoe ga je daar mee om en hoe krijg je ze mee? Welke krachten spelen daarbij een rol en hoe zorg je voor duurzame gedragsverandering? In deze masterclass krijg je de inzichten en praktische handvatten om je veranderingen te laten slagen.

Hoe krijg ik mijn mensen mee?

Voor wie

Ben je programmamanager, changemanager, projectmanager of opdrachtgever? Wil je jouw organisatie naar een hoger niveau tillen of anders gaan werken? Wil je jouw collega’s daarbij betrekken en draagvlak creëren zonder daarbij dwang uit te oefenen? Dan is deze masterclass zeker iets voor jou.

Programma

Deze masterclass van één dagdeel wordt gehouden met een groep van 6 tot 10 deelnemers.  We gaan op basis van jouw eigen praktijkervaringen in gesprek over de mogelijkheden om mensen mee te krijgen in verandertrajecten.

Inhoud

Tijdens de masterclass komende o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waarom willen mensen niet veranderen?  
 • Wat is weerstand, hoe herken je het en wat kun je er aan doen?
 • Welke vijf krachten zijn nodig om een verandering te laten slagen?
 • Hoe zorg je voor draagvlak en betrokkenheid?
 • Wat zijn belangrijke tips en tricks om mensen mee te krijgen?

Resultaat

Wat levert deze investering je op: 

 • Je krijgt inzicht in 
  • gedrag van mensen, teams en organisaties bij veranderingen
  • hoe je er voor zorgt dat mensen zich aan veranderingen binden
  • hoe je weerstand herkent en weerlegt
  • hoe je mensen op een natuurlijke wijze betrokken maakt
  • hoe je rekening houdt met het tempo van de organisatie 
  • hoe je respectvol afscheid neemt als het echt niet werkt
  • hoe je er voor zorgt dat veranderingen slagen en duurzaam zijn
 • Fundamentele inzichten worden op inspirerende en toegankelijke wijze gekoppeld aan jouw praktijk
 • Je krijgt inspiratie om zelf aan de slag te gaan op een wijze die gewaardeerd wordt door medewerkers en klanten

Door wie

Gerard Ramaekers is organisatie-ontwikkelaar en principal associate bij Arlande. Hij is gespecialiseerd in het inrichten en ontwikkelen van professionele veranderorganisaties met name in het onderwijs en (semi-)overheid. Hij was de programmamanager van het programma Professionaliseren Veranderorganisatie van Avans Hogeschool en MBO Vakschool SintLucas.

Datum & Tijd

 • Duur: één dagdeel
 • Datum: 17 maart 2020
 • Tijdstip: 16.00 – 20.00 uur
 • Groepsgrootte: 6-10 personen
 • Locatie: Arlande, te Baarn

Jouw investering

De bijdrage aan deze masterclass bedraagt 389 euro per persoon exclusief 21% BTW. Elke tweede collega van dezelfde organisatie ontvangt 20% korting. Je kunt je tot maximaal 5 werkdagen voor het event ‘gratis’ afmelden, of anders een collega ter vervanging sturen. 

Twee weken voor aanvang van de masterclass zullen wij je op de hoogte stellen, bij voldoende deelname, van het doorgaan van de masterclass en ontvang je de laatste informatie en voorbereidingsopdrachten (inbreng eigen leer- en ontwikkelvragen en casuïstiek uit de eigen praktijk) voor de bijeenkomst. 

Wij kennen geen toelatingseisen en/of vooropleiding voor een masterclass. Belangrijk is dat je enige ervaring hebt opgedaan, affiniteit hebt met of interesse in het thema. Wij zien graag diversiteit in de groepssamenstelling, voor een interactieve, inspirerende en leerzame bijeenkomst. Waar humor, plezier, leren en pedagogisch-didactisch handelen centraal staan.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf je snel in. Heb je vragen over deze masterclass, neem dan contact op met Arlande.

Opmerkingen

De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties.

Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor jouw eigen organisatie beschikbaar.

Wil je verder praten? Neem contact op via de site, wij helpen je graag verder.

Event informatie

Bedrijf: Arlande

Datum: 17 maart 2020

Inschrijven voor: 16 maart 2020

Type event: Business Course

Doelgroep: Professionals

Locatie: Baarn