Masterclass Projectmatig Creëren - 16 april

Bedrijf
Datum
16 april 2020
Inschrijven voor
15 april 2020
Type event
Business Course
Doelgroep
Professionals
Locatie
Baarn
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Succesvol veranderen met betrokkenheid

Duur: 1 dagdeel | 16:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Arlande, Baarn
Prijs: € 389,- (excl. BTW)
Datum: 16 april 2020

Beschikbare datum(s):

16 april 2020

Verbeteren, ontwikkelen, veranderen en innoveren. Jij en jouw organisatie kunnen er niet omheen. Het is een structureel onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Elke organisatie heeft meestal wel één of meer projecten of programma’s lopen. Er wordt veel geld en tijd aan besteed. Maar hoe zorg je er voor dat de beoogde doelen worden behaald en je in control blijft? Een belangrijke stap daarin is de keuze voor een projectmanagementaanpak die past bij jouw organisatie. Projectmatig Creëren is een methode die veel wordt toegepast in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. Wil je op een compacte wijze kennis maken met deze methode, dan is deze masterclass een aanrader.

Beschrijving

Je wil dat jouw projecten professioneler worden aangepakt? Je bent op zoek naar een praktische en toegankelijke projectmanagementmethode? Prince2 is voor jullie te log en procesmatig. Agile en scrum zijn voor jouw organisatie een brug te ver. Dan is Projectmatig Creëren wellicht een prima optie voor jouw organisatie. Deze methode biedt structuur en flexibiliteit, maar vooral ook inspiratie en betrokkenheid van alle belanghebbenden. Eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn belangrijke elementen om complexe opdrachten tot een succes te brengen. Deze aanpak wordt bij veel van onze klanten met succes gebruikt. De masterclass Projectmatig Creëren geeft je in vogelvlucht inzicht in het gedachtegoed en de werkwijze. 

Is jouw organisatie al toegerust voor een dynamische toekomst?

Voor wie

De masterclass is bedoeld voor directieleden, management en project- en programmamanagers die meer willen weten van deze aanpak of zich willen oriënteren of deze methode geschikt is voor hun organisatie.

Programma

Deze masterclass van één dagdeel wordt gehouden met een groep van 6 tot 10 deelnemers.  

Inhoud

Tijdens de masterclass komende o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat zijn de belangrijkste elementen van Projectmatig Creëren?
 • Wat zijn verschillen tussen PMC en Prince2 en Agile ?
 • Waarom is dit een zeer geschikte methode voor het onderwijs, overheid en de zorg?
 • Wat heb je nodig voor een professionele veranderorganisatie?
 • Hoe implementeer je PMC  zonder de organisatie te belasten?

Resultaat

Wat levert deze investering je op: 

 • Het belang en de noodzaak van professionaliseren van uw veranderorganisatie wordt uitgelegd
 • Wat is er nodig om te professionaliseren?
 • Wat houdt de projectmanagementmethode Projectmatig Creëren in?
 • Waarom is deze methode zo succesvol?
 • Wat zijn de kernelementen?
 • Hoe kunt u de methode implementeren zonder de organisatie te belasten?
 • Tips en Tricks om uw verandervermogen te vergroten
 • Het biedt u een goed inzicht of deze methode geschikt is voor uw organisatie

Door wie

Gerard Ramaekers is organisatie-ontwikkelaar en principal associate bij Arlande. Hij is gespecialiseerd in het inrichten en ontwikkelen van professionele veranderorganisaties, met name in het onderwijs en (semi-)overheid. Hij was de programmamanager van het programma Professionaliseren Veranderorganisatie van Avans Hogeschool en MBO Vakschool SintLucas.

Datum & Tijd

 • - Duur: één dagdeel
 • - Datum: 16 april 2020
 • - Tijdstip: 16.00-20.00
 • - Groepsgrootte: 6-10 personen
 • - Locatie: Arlande, te Baarn

Jouw investering

De bijdrage aan deze masterclass bedraagt 389 euro per persoon exclusief 21% BTW. Elke tweede collega van dezelfde organisatie ontvangt 20% korting. Je kunt je tot maximaal 5 werkdagen voor het event ‘gratis’ afmelden, of anders een collega ter vervanging sturen. 

Twee weken voor aanvang van de masterclass zullen wij je op de hoogte stellen, bij voldoende deelname, van het doorgaan van de masterclass en ontvang je de laatste informatie en voorbereidingsopdrachten (inbreng eigen leer- en ontwikkelvragen en casuïstiek uit de eigen praktijk) voor de bijeenkomst. 

Wij kennen geen toelatingseisen en/of vooropleiding voor een masterclass. Belangrijk is dat je enige ervaring hebt opgedaan, affiniteit hebt met of interesse in het thema. Wij zien graag diversiteit in de groepssamenstelling, voor een interactieve, inspirerende en leerzame bijeenkomst. Waar humor, plezier, leren en pedagogisch-didactisch handelen centraal staan.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf je snel in. Heb je vragen over deze masterclass, neem dan contact op met Arlande.

Opmerkingen

De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties.

Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor jouw eigen organisatie beschikbaar.

Wil je verder praten? Neem dan contact op via de site, wij helpen je graag verder.

Event informatie

Bedrijf: Arlande

Datum: 16 april 2020

Inschrijven voor: 15 april 2020

Type event: Business Course

Doelgroep: Professionals

Locatie: Baarn