Masterclass PPM Expert programma - 8 mei

Bedrijf
Datum
08 mei 2020
Inschrijven voor
07 mei 2020
Type event
Business Course
Doelgroep
Professionals
Locatie
Baarn
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Hoe ga je met PPM excelleren?

Duur: 5 dagdelen, om de week
Locatie: Arlande, Baarn
Prijs: € 1.975,- (excl. BTW)
Datum: 8 mei 2020

Beschikbare datum(s):

8 mei 2020
27 november 2020

 

Beschrijving

Project Portfolio Management (PPM) ondersteunt directie en management bij het voeren van de regie over de stroom aan projecten en andere initiatieven voor change. Organisaties die verdere stappen maken met het toepassen van PPM ervaren daar direct grote voordelen van. Niet alleen doordat er meer projecten slagen en er minder tijd en geld onnodig wordt verspild, maar ook doordat de bijdrage aan doelen transparant wordt en die doelen worden gehaald, waardoor de organisatie in haar omgeving het verschil kan maken.

Door de invoering van nieuwe werkwijzen zoals Agile, Scrum en SAFe verandert ook de wereld van PPM. Steeds meer organisaties werken met hybride situaties met waterval projecten én agile teams. De focus van PPM als brug tussen strategie en uitvoering verschuift daardoor nog meer naar het doen van de juiste projecten.

In het Expert programma van de Masterclass PPM maak je een sprong door te leren organisatiedoelen en het projectenportfolio te verbinden op manieren die zorgen voor synergie en impact. Én hoe je dat doet samen met andere betrokkenen.

Voor wie

De Masterclass PPM expert programma is bedoeld voor personen die zijn belast met of direct betrokken bij het organiseren en professionaliseren van project portfolio management (PPM) in hun organisatie. Voor bestuurders, directieleden, managers, controllers, project portfolio managers en programmamanagers, managers PMO, portfolio-analisten en bijvoorbeeld informatiemanagers die toe zijn aan een volgende stap en zich willen verdiepen in PPM. Én die daarmee aan de slag willen gaan in hun organisatie.

Programma

Deze masterclass biedt jou de gelegenheid om je samen met collega’s uit andere organisaties verder te professionaliseren in de beginselen van PPM. In de masterclass krijg je de gelegenheid om cases uit je eigen praktijksituatie te spiegelen met de andere deelnemers, voorbeelden uit te wisselen, dilemma’s te benoemen, best practices te kennen en te werken aan oplossingen. Dit stimuleert de toepassing van het geleerde in de eigen werkomgeving en er concreet mee aan de slag te gaan. Met name het presenteren van eigen cases in combinatie met de best practices en ervaring van de master blijkt veel inspiratie te geven.

Inhoud

Tijdens de masterclass komende de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe maak je een doelenmap en hoe vertaal je die naar een roadmap en een portfolio dashboard?
 • Hoe krijg je draagvlak en commitment bij business executives (projecteigenaren, opdrachtgevers), bij projectmanagers en andere betrokkenen bij het portfolio?
 • Hoe zorg je voor een heldere sturing op de portfolio financiën en fondsen?
 • Hoe zorg je voor een goede balans in de beschikbare capaciteit?
 • Hoe richt je business case management in zodat sturing op waarde mogelijk wordt?
 • Hoe richt je de ondersteuning in, d.m.v. een project portfolio management office?
 • Hoe pas je portfoliomanagement toe in agile (bijv. SAFe) en hybride omgevingen?

Op welke van deze vragen de nadruk komt te liggen wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

Datum & Tijd

 • Duur: vijf dagdelen
 • Datum:
  • Bijeenkomst 1: 8 mei 2020,
  • Bijeenkomst 2: 22 mei 2020,
  • Bijeenkomst 3: 5 juni 2020,
  • Bijeenkomst 4: 19 juni 2020,
  • Bijeenkomst 5: 3 juli 2020.
 • Tijdstip: 08:30 uur - 12:30 uur
 • Groepsgrootte: 7 personen
 • Locatie: Arlande, te Baarn

Uw investering

Uw bijdrage aan de masterclass PPM expert programma bedraagt 1.945 euro per persoon exclusief 21% BTW. Elke tweede collega van dezelfde organisatie ontvangt 20% korting. U kunt zich tot maximaal 5 werkdagen voor het event ‘gratis’ afmelden, of anders een collega ter vervanging sturen.

Twee weken voor aanvang van de masterclass zullen wij u op de hoogte stellen, bij voldoende deelname, van het doorgaan van de masterclass en ontvangt u de laatste informatie en voorbereidingsopdrachten (inbreng eigen leer- en ontwikkelvragen en casuïstiek uit de eigen praktijk) voor de bijeenkomst.

Wij kennen geen toelatingseisen en/of vooropleiding voor een masterclass. Belangrijk is dat u enige ervaring heeft opgedaan, affiniteit heeft met of interesse in het thema, onderwerp. Wij zien graag diversiteit in de groepssamenstelling, voor een interactieve inspirerende en leerzame bijeenkomst. Waar humor, plezier, leren, pedagogisch-didactisch handelen centraal staan.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf u snel in. Heeft u vragen over deze masterclass neem contact op met Arlande.

Opmerkingen

De Masterclass PPM Top module (vijf dagdelen) biedt een vervolg op de Masterclass PPM Basis module. Beide modulen beslaan elk vijf dagdelen.

De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties.

Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor uw eigen organisatie beschikbaar.

Wilt u verder praten? Neem contact op via de site, wij helpen u graag verder.

Event informatie

Bedrijf: Arlande

Datum: 08 mei 2020

Inschrijven voor: 07 mei 2020

Type event: Business Course

Doelgroep: Professionals

Locatie: Baarn