Masterclass PPM Introductie - 25 oktober

Bedrijf
Datum
25 oktober 2019
Inschrijven voor
24 oktober 2019
Type event
Business Course
Doelgroep
Professionals
Locatie
Baarn
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Maak kennis met de ins-en outs van PPM
Duur: 1 dagdeel | 9:00 uur - 12:30 uur
Locatie: Arlande, Baarn
Prijs: € 389,- (excl. BTW)
Datum: 25 oktober 2019

Beschikbare datum(s):

25 oktober 2019
 

Beschrijving

In veel organisaties wordt de stroom van veranderinitiatieven steeds groter en minder voorspelbaar. Hoe maak je daarin keuzes – zodat díe projecten worden gedaan die optimaal waarde toevoegen aan de organisatie en zodat die gekozen projecten ook succesvol kunnen worden uitgerold en de voordelen ervan worden genoten? Door de invoering van nieuwe werkwijzen zoals Agile, Scrum en SAFe verandert ook de wereld van PPM (Project Portfoliomanagement). Steeds meer organisaties werken met hybride situaties met waterval projecten én agile teams. De focus van PPM als brug tussen strategie en uitvoering verschuift daardoor nog meer naar het doen van de juiste projecten. Project Portfolio Management (PPM) ondersteunt directie en management bij het voeren van de regie over de stroom aan projecten en andere initiatieven voor change.

In deze Masterclass van één dagdeel leer je het waarom van PPM en hoe het toepassen van PPM leidt tot meer grip op het projectenportfolio en tot meer synergie en impact in je organisatie.

Voor wie

Deze module van de Masterclass PPM is bedoeld voor bestuurders, directieleden, managers, controllers, project portfolio managers en programmamanagers, managers PMO, portfolio-analisten en bijvoorbeeld informatiemanagers die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van PPM en daarmee aan de slag willen gaan in hun organisatie.

Programma

Deze masterclass van een dagdeel wordt gehouden met een groep van 6 tot 10 deelnemers.  Aan de hand van het PPM groeimodel met de vier stadia  doorlopen we het nut en de mogelijkheden van PPM.

Inhoud

Tijdens de masterclass komende de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is PPM, wat zijn de belangrijkste elementen?
 • Hoe is het ontstaan en hoe ontwikkelt het zich in een wereld die steeds meer Agile en hybride wordt?
 • Welke governance is nodig voor PPM?
 • Wat is een goed portfolio dashboard, welke informatie is nodig?
 • Hoe pak je een PPM-implementatie aan?

Op welke van deze vragen de nadruk komt te liggen wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

Resultaat

Wat de investering in de Masterclass PPM Introductie module je oplevert is:

 • Inzicht in de noodzaak van PPM voor organisaties.
 • Inzicht in toepassingsmogelijkheden: Richten, ramen en realiseren van het projectenportfolio.
 • Inzicht in valkuilen en randvoorwaarden bij implementatie van PPM. 

Datum & Tijd

 • Duur: één dagdeel
 • Datum: Vrijdag 16 augustus 2019 of vrijdag 25 oktober 2019
 • Tijdstip: 09:00-12:30uuruur
 • Groepsgrootte: 6-10 personen
 • Locatie: Arlande, te Baarn

Uw investering

Uw bijdrage aan deze masterclass bedraagt 389 euro per persoon exclusief 21% BTW. Elke tweede collega van dezelfde organisatie ontvangt 30% korting. U kunt zich tot maximaal 5 werkdagen voor het event ‘gratis’ afmelden, of anders een collega ter vervanging sturen.

Twee weken voor aanvang van de masterclass zullen wij u op de hoogte stellen, bij voldoende deelname, van het doorgaan van de masterclass en ontvangt u de laatste informatie en voorbereidingsopdrachten (inbreng eigen leer- en ontwikkelvragen en casuïstiek uit de eigen praktijk) voor de bijeenkomst.

Wij kennen geen toelatingseisen en/of vooropleiding voor een masterclass. Belangrijk is dat u enige ervaring heeft opgedaan, affiniteit heeft met of interesse in het thema, onderwerp. Wij zien graag diversiteit in de groepssamenstelling, voor een interactieve inspirerende en leerzame bijeenkomst. Waar humor, plezier, leren, pedagogisch-didactisch handelen centraal staan.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf u snel in. Heeft u vragen over deze masterclass neem contact op met Arlande.

Opmerkingen

De Masterclass PPM Introductie module biedt een opstap naar de Masterclass PPM Basis module en de  Masterclass PPM Top module (beide elk 5 dagdelen).

De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties. Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor uw eigen organisatie beschikbaar.

Elke masterclass kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) voor uw eigen organisatie beschikbaar. Wilt u verder praten? Neem contact op via de site, wij helpen u graag verder.

Event informatie

Bedrijf: Arlande

Datum: 25 oktober 2019

Inschrijven voor: 24 oktober 2019

Type event: Business Course

Doelgroep: Professionals

Locatie: Baarn