Masterclass PPM de Basis - 6 maart

Bedrijf
Datum
06 maart 2020
Inschrijven voor
05 maart 2020
Type event
Business Course
Doelgroep
Professionals
Locatie
Baarn
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Wat komt er kijken bij het opzetten van PPM?
Duur: 5 dagdelen, om de week
Locatie:Arlande, Baarn
Prijs: € 1.975,- (excl. BTW)
Datum: 6 maart 2020

Beschikbare datum(s):

6 maart 2020
11 september 2020
 

Beschrijving

Project Portfolio Management (PPM) ondersteunt directie en management bij het voeren van de regie over de stroom aan projecten en andere initiatieven voor change. Organisaties die de beginselen van PPM toepassen ervaren daar direct grote voordelen van, doordat er meer projecten slagen en er minder tijd en geld onnodig wordt verspild.

In de Basis module van de Masterclass PPM maak je een sprong door te leren wat de beginselen van PPM zijn en hoe je die toepast om grip te krijgen op het projectenportfolio.

Voor wie

De Masterclass PPM Basis module is bedoeld voor personen die zijn belast met of direct betrokken bij het organiseren en professionaliseren van project portfolio management (PPM) in hun organisatie. Voor bestuurders, directieleden, managers, controllers, project portfolio managers en programmamanagers, managers PMO, portfolio-analisten en bijvoorbeeld informatiemanagers die zich willen oriënteren op en oefenen in de basis van PPM. Én die daarmee aan de slag willen gaan in hun organisatie.

Programma

Deze masterclass biedt jou de gelegenheid om je samen met collega’s uit andere organisaties verder te professionaliseren in de beginselen van PPM. In de masterclass krijg je de gelegenheid om cases uit je eigen praktijksituatie te spiegelen met de andere deelnemers, voorbeelden uit te wisselen, dilemma’s te benoemen, best practices te kennen en te werken aan oplossingen. Dit stimuleert de toepassing van het geleerde in de eigen werkomgeving en er concreet mee aan de slag te gaan. Met name het presenteren van eigen cases in combinatie met de best practices en ervaring van de master blijkt veel inspiratie te geven.

Inhoud

Tijdens de masterclass komende de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe kom je tot selectie en prioritering van projecten en andere veranderinitiatieven?
 • Hoe organiseer je een goede besturingsstructuur voor het richten, ramen en realiseren van projecten en andere veranderinitiatieven?
 • Hoe bouw je een classificatie van projecten om ‘one-size-fits-all’ te voorkomen?
 • Hoe ziet een basis dashboard er uit voor besluitvorming en monitoring van het (deel)portfolio?
 • Met welke disciplines formeer je een portfolio-adviesgroep (toetsgroep)?
 • Welke competenties heb je nodig als project portfolio manager?

Op welke van deze vragen de nadruk komt te liggen wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

Resultaat

Wat de investering in de Masterclass PPM Basis module je oplevert is:

 • Grip krijgen op je projecten door de basiselementen van PPM toe te kunnen passen.
 • Focus op de benodigde rollen en competenties.
 • Zien hoe anderen het toepassen.
 • Leren van best practices.
 • Een certificaat van deelname.

Datum & Tijd

 • Duur: vijf dagdelen
 • Datum:
  • Bijeenkomst 1: 6 maart 2020,
  • Bijeenkomst 2: 20 maart 2020,
  • Bijeenkomst 3: 3 april 2020,
  • Bijeenkomst 4: 17 april 2020,
  • Bijeenkomst 5: 24 april 2020.
 • Tijdstip: 08:30-12:30uur
 • Groepsgrootte: 7 personen
 • Locatie: Arlande, te Baarn

Uw investering

Uw bijdrage aan de masterclass PPM de basis bedraagt 1.945 euro per persoon exclusief 21% BTW. Elke tweede collega van dezelfde organisatie ontvangt 20% korting. U kunt zich tot maximaal 5 werkdagen voor het event ‘gratis’ afmelden, of anders een collega ter vervanging sturen.

Twee weken voor aanvang van de masterclass zullen wij u op de hoogte stellen, bij voldoende deelname, van het doorgaan van de masterclass en ontvangt u de laatste informatie en voorbereidingsopdrachten (inbreng eigen leer- en ontwikkelvragen en casuïstiek uit de eigen praktijk) voor de bijeenkomst.

Wij kennen geen toelatingseisen en/of vooropleiding voor een masterclass. Belangrijk is dat u enige ervaring heeft opgedaan, affiniteit heeft met of interesse in het thema, onderwerp. Wij zien graag diversiteit in de groepssamenstelling, voor een interactieve inspirerende en leerzame bijeenkomst. Waar humor, plezier, leren, pedagogisch-didactisch handelen centraal staan.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf u snel in. Heeft u vragen over deze masterclass neem contact op met Arlande.

Opmerkingen

Naast de Masterclass PPM Basis module is er ook een Masterclass PPM Top module. Beide trajecten beslaan elk vijf dagdelen. Deelnemers die de PPM Basis module hebben gevolgd kunnen doorstromen naar de Top module.

De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties.

Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor uw eigen organisatie beschikbaar.

Wilt u verder praten? Neem contact op via de site, wij helpen u graag verder.

Event informatie

Bedrijf: Arlande

Datum: 06 maart 2020

Inschrijven voor: 05 maart 2020

Type event: Business Course

Doelgroep: Professionals

Locatie: Baarn