Onderwijsinnovatie in het hbo

Bedrijf
Datum
26 september 2019
Inschrijven voor
25 september 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Leusden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 26 september organiseert Turner het tweede seminar onderwijsinnovatie in het hbo. Onderwijs in het hbo vraagt om constante vernieuwing, maar hoe krijg je jouw onderwijsorganisatie daarvoor nu echt in de juiste versnelling?  Wat levert werkelijke onderwijsvernieuwing op? Hoe benut je of vergroot je de innovatiekracht van de mensen in je organisatie? We gaan er tijdens de tweede editie van het eindemiddagseminar over onderwijsinnovatie in het hbo mee aan de slag.

Sprekers Onderwijsinnovatie

Dit keer zijn Suzan Veldhuis (academiedirecteur Saxion), Bridget Kievits (lid CvB HAN) en Liz Chermin (lid CvB HAS Hogeschool) erbij om hun ervaringen te delen. De volgende thema’s komen aan bod:

  • De beroepspraktijk verbinden aan je onderwijs bij Saxion Hogeschool – Suzan Veldhuis
  • Beter werken in de ‘driehoek’ bij de HAN – Bridget Kievits
  • Ontwikkelen naar flexibel adaptief onderwijs bij de HAS – Liz Chermin

Nieuw in deze editie is dat we afsluiten met een prachtig voorbeeld van onderwijsinnovatie door studenten van de Avans Hogeschool. Zeer de moeite waard!

Tijdens het programma is voldoende tijd om ervaringen, mooie voorbeelden en dilemma’s rond onderwijsinnovatie met elkaar te bespreken.

Waarom dit seminar onderwijsinnovatie?

Hbo-instellingen staan aan de vooravond van grootse veranderingen. Het werkveld is steeds sneller in beweging; er is grote behoefte aan meer gepersonaliseerd onderwijs en de digitalisering rukt verder op. Hogescholen hebben de constante uitdaging om adaptief op deze ontwikkelingen in te spelen. En zo te voldoen aan de steeds sneller veranderende wensen en eisen van werkveld en student. Elke instelling heeft daarbij haar eigen prioriteiten en uitdagingen. Denk aan persoonlijke leerroutes, learning communities, real-life vraagstukken, digitaal leren en toetsen en cross-overs. In alle gevallen vraagt dat om stevige verandering en innovatie, in curriculum, didactiek, docentvaardigheden, onderwijslogistiek, etc.

In onderwijsvisie/-beleid staan de prioriteiten vaak mooi beschreven. Hoe krijg je die nu van papier? Hoe geef je als hogeschool nu effectief vorm aan het proces van onderwijsinnovatie? Hoe breng je de vereiste beweging tot stand als bestuurder, directeur of manager van een hogeschool? Hoe zorg je voor effectief experimenteren en falen? Hoe zorg je voor innovatiekracht in je hogeschool? Welke vraagstukken kom je tegen binnen je instelling en welke dilemma’s ervaar je zelf? Wat zijn best practices en lessons learned? Het eindemiddagseminar is bedoeld om met elkaar antwoorden te vinden op deze vragen.

Voor wie is dit seminar?

Voor alle leiders binnen hogescholen die een impuls willen geven aan de broodnodige onderwijsinnovatie van hun instelling/opleidingen.

Waarom Turner?

Wij zijn we gespecialiseerd in strategie-executie en willen graag bijdragen aan het duurzaam verbeteren van de prestaties van hogescholen. Elke hogeschool kent haar eigen uitdagingen in het innoveren van onderwijs, maar er zijn ook veel gelijkenissen. Wij geloven – samen met de sprekers – in de kansen die kennisdeling tussen hogescholen biedt om vaardiger te worden in de ‘how-to’ van onderwijsinnovatie. Leren van elkaar. Met dit seminar geven we daar concrete invulling aan.

Aanmelden

Benieuwd hoe je versnelling kunt aanbrengen in onderwijsinnovatie? Meld je aan via de aanmeldknop.

Event informatie

Bedrijf: Turner

Datum: 26 september 2019

Inschrijven voor: 25 september 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Leusden