Cloud & IT-outsourcing in de Zorg

Bedrijf
Datum
18 april 2019
Inschrijven voor
18 april 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amstelveen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het leveren van goede, menselijke en betaalbare zorg kan alleen met de inzet van technologie. Digitalisering is hiermee een onmisbare zorgcomponent geworden. Digitale strategie vraagt om een sourcingstrategie. En technologie vraagt om een organisatie die klaar is om te innoveren en te implementeren.

IT-outsourcing in de zorg

IT-outsourcing in de zorg blijft groeien; ruim 97% (bron: Cloud en IT Outsourcing in de Zorg marktonderzoek 2019) van de zorgorganisaties geeft aan dat ze evenveel of meer gaan outsourcen in de toekomst. Deze trend past bij de digitalisering van de zorg. Volgens Quint kunnen zorgorganisaties hierbij maximaal gebruiken maken van kennis van marktpartijen en de ervaring van andere zorgorganisaties. De belangrijkste reden om te kiezen voor IT outsourcing is de wens om kwaliteit en innovatie vermogen te verhogen. 

Inhoud van deze ontbijtsessie

Tijdens dit event zal Cas de Bie (Directeur ICT) zijn ervaringen delen rondom het recente IT-outsourcingstraject van zorgverlener Cordaan. Daarnaast presenteren wij u de kernbevindingen van het derde Quint marktonderzoek 2019 Cloud en IT Outsourcing in de Zorg en gebruiken we deze resultaten om stil te staan bij mogelijke strategieën voor IT outsourcing in de zorg. Wat betekent de strategie voor kosten van de zorg en hoe afhankelijk bent u van uw leveranciers?

Gastspreker Cas de Bie (Directeur ICT, Cordaan)

Met meer dan 5000 medewerkers en 2000 vrijwilligers is Cordaan een van de grotere zorgverleners van Nederland. Jaarlijks biedt Cordaan twintigduizend mensen voor een langere of kortere periode zorg vanuit 120 locaties en zestig thuiszorgteams. De zorginstelling heeft een strategische koers uitgezet waarin investeringen in technologische innovaties voor de zorg een belangrijke rol innemen. Om dit te bereiken, zijn het verbeteren van de informatie-uitwisseling en het ondersteunen van de Cordaan-medewerkers met technologie als speerpunten van de nieuwe koers benoemd. Cordaan besloot een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor het aantrekken van een IT-partner ter ondersteuning. Cas de Bie neemt u mee in het traject wat uiteindelijk resulteerde in het afsluiten van een contract met Pink Elephant.

Cloud en IT Outsourcing in de Zorg marktonderzoek 2019

Jaarlijks onderzoekt Quint Wellington Redwood de trends en ontwikkelingen rondom outsourcing van IT, digitale transformatie en cloud bij zorgorganisaties, zowel in de Care als de Cure. De resultaten van het onderzoek geven het meest complete beeld van de ontwikkelingen in de zorgsector van Nederland. Graag delen wij de ervaringen en de best practices van de sourcing van informatievoorziening in de zorg met u. 

Programma

  • 08:00 Ontvangst en ontbijt
  • 08:30 Welkom
  • 08:45 Presentatie resultaten marktonderzoek Cloud en IT Outsourcing in de zorg
  • 09:30 Pauze
  • 10:00 Cas de Bie (Directeur ICT, Cordaan) – IT-outsourcing als strategisch doel
  • 11:00 Sourcingstrategieen in de Zorg, welke keuzes zijn er te maken?
  • 11:30 Afronding 

Praktische informatie

Graag nodigen wij u uit om onze gast te zijn. U kunt zich kosteloos aanmelden. Dit event richt zich op professionals en leidinggevenden bij gebruikersorganisaties. Bij vragen over dit event kunt u contact opnemen met Roos Mijnen via +31 20 305 3700 of roos.mijnen@quintgroup.com

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 18 april 2019

Inschrijven voor: 18 april 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amstelveen