Vision Dinner Digitale Strategie: ‘Is de virtuele zorgorganisatie binnenkort een feit of blijft het

Bedrijf
Datum
15 november 2018
Inschrijven voor
14 november 2018
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Zie omschrijving
Locatie
Nieuwegein
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Digitale strategie: Is de virtuele zorgorganisatie binnenkort een feit of blijft het fictie? Graag nodigen wij u uit voor de Quint vision dinner over digitale strategie voor Health & Life Sciences. Het ‘virtuele ziekenhuis’ of de ‘virtuele care organisatie’, hoe snel zal en moet het gaan?

Sprekers

Hans Schoo, lid raad van bestuur van het Rijnstate ziekenhuis. ‘rijnstate@home is de toekomst’
Hoe zien ‘de kliniek van de toekomst’ en ‘Rijnstate@home’ eruit in 2020? En welke digitale strategie heeft Rijnstate hiervoor nodig? Hoe kunnen de werkprocessen in het netwerk rond Rijnstate structureel worden gekoppeld, zodat zorg op de meest logische plek wordt geleverd? Rijnstate@home is het initiatief om een virtueel zorgcentrum in te richten van waaruit zorgverleners de gezondheid van patiënten binnen en buiten het ziekenhuis kunnen bewaken. Dit gebeurt onder meer met behulp van geavanceerde technologie, en een ‘biosensor’ die elke patiënt bij zich draagt. Het ziekenhuis loopt voorop in het verschuiven van activiteiten vanuit het ziekenhuis naar de regio. Hiervoor zijn er 8 value based healthcare projecten opgestart en lopen er pilots met telemonitoring en netwerkafspraken met huisartsen in de regio.

Wilco Bothof, partner healthcare en life sciences bij Quint Wellington Redwood
‘Het Dilemma: hoe virtueel en digitaal kunnen het ziekenhuis en de care organisatie worden?’ Patiënten en cliënten willen graag ook vanuit huis worden geholpen. Eigenlijk blijken alle betrokkenen: patiënten/cliënten, zorgverleners, RvB leden en leveranciers, voor de ontwikkeling van de virtuele zorgorganisatie te zijn. Waar moeten zij echter rekening mee houden? Zijn leveranciers altijd in staat om ook de juiste oplossingen te leveren? En kan de organisatie loskomen van huidige werkwijzen? Is er een opschaalplan voor dit soort initiatieven?

Doelgroep

Dit vision dinner richt zich op Raad van Bestuur, CMIO en CIO vanuit ziekenhuis en care organisaties, als ook van eerstelijnszorg organisaties en brancheorganisaties.

Programma

Ontvangst 17.30 – 18.15
Inleidingen en diner 18.15 – 20.15
Discussie en afsluiting 20.15 – 20.45 

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 15 november 2018

Inschrijven voor: 14 november 2018

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Zie omschrijving

Locatie: Nieuwegein