Summer course Informatiegestuurd Werken

Bedrijf
BMC
Datum
26 juli 2018
Inschrijven voor
25 juli 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Managers bij overheidsorganisaties, beleidsmedewerkers en (senior)projectleiders
Locatie
Volgt nog
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Zorg dat uw gemeente en u zelf actief meedoen in de ontwikkeling van Informatiegestuurd Werken. In de tweedaagse summer course van BMC leert u van alles over informatiegestuurd werken en gegevensmanagement in de gemeentelijke praktijk. Leg deze zomer de basis voor informatiegestuurd werken in uw gemeente!

Waarom Informatiegestuurd werken?

Beleidskeuzes onderbouwen met feiten over gebeurtenissen en maatschappelijke ontwikkelingen in uw gemeente: dat kunt u voor elkaar krijgen door effectief gebruik te maken van beschikbare data. U kunt beter (helpen) sturen in de talrijke processen in uw gemeente. Bovendien ondersteunt informatiegestuurd werken de samenwerking met ketenpartijen bij het oplossen van lokale maatschappelijke vraagstukken.

Wat u leert u in deze summer course

Dataspecialisten van BMC en Ortec Data Science begeleiden u tijdens de summer course. Zij zijn betrokken bij diverse pilots in gemeenten. Er vallen inmiddels goede voorbeelden te identificeren. Deze ervaringen helpen u bij het kiezen van de juiste strategie voor een informatiegestuurde gemeente.

Samen met de andere deelnemers verkent u de interactie tussen inhoud en techniek. U ziet welke keuzen mogelijk zijn bij de aansturing en coördinatie van de activiteiten en werkwijzen. U leert in de summer course een roadmap te maken met alle fases van de invoering van informatiegestuurd werken. U leert na te denken over de technische en organisatorische verbindingen met de inhoud en het borgen van deze actuele ontwikkelingen in uw organisatie, met aandacht voor ethiek en gegevensveiligheid. U krijgt inzicht in de interactie tussen alle interne en externe aspecten en organisatieonderdelen, via concrete cases en expert-intervisie.

Uw resultaat

  • U ontwikkelt uw eigen kennisfundament Informatiegestuurd Werken (IGW) en Gegevensmanagement;
  • U kunt een roadmap ontwikkelen naar een informatiegestuurde organisatie, rekening houdend met techniek, proces mechanismen, ethiek en privacy;
  • U kunt de samenwerking op gang brengen tussen (interne) business, techniek, ketenpartners en samenleving.

Voor wie

De summercourse is bestemd voor managers bij overheidsorganisaties, beleidsmedewerkers en (senior)projectleiders.

Kosten, data en plaats

2.500,- euro exclusief BTW, inclusief expert-intervisiebijeenkomsten en toegang tot de online data-community van BMC.

De summer Course Informatiegestuurd Werken vindt plaats op 26 juli en 16 augustus op een centrale plaats in het land.

Vervolg

Na de tweedaagse opleiding volgen vier expert-intervisiebijeenkomsten, tot medio 2019. In deze bijeenkomsten wisselt u expertise en praktijkervaringen met de andere deelnemers uit. Bovendien krijgt u toegang tot de online data-community van BMC met voorbeelden, beschrijvingen van technieken en relevante artikelen.

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 26 juli 2018

Inschrijven voor: 25 juli 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Managers bij overheidsorganisaties, beleidsmedewerkers en (senior)projectleiders

Locatie: Volgt nog