Omgevingswet Learning Lane - Sessie 2

Bedrijf
Datum
22 mei 2018
Inschrijven voor
21 mei 2018
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amersfoort
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Integraal samenwerken is hét thema binnen de implementatie van de Omgevingswet. Alleen dan moet de rest wel meewerken toch? Met wie moet er dan integraal worden samengewerkt? En wat is ‘integraal’ nu eigenlijk in combinatie van ‘samenwerken’? Laten we het zien als samenwerken en samen ontwikkelen, waarbij we gezamenlijk tot de beste oplossing(en) komen voor de klant/burger.

De overheid stelt dat de Omgevingswet vraagt om intensieve samenwerking tussen zowel private als publieke initiatiefnemers. De Omgevingswet moet uiteindelijk leiden tot meer lokale beslissingsruimte en minder (landelijke) regeldruk. Het ideaalbeeld is een aantrekkelijke leefomgeving waarin burgers (en bedrijven) optimaal kunnen wonen, werken, ondernemen en recreëren. Het moet niet alleen overzichtelijker, eenvoudiger en transparanter, maar vooral ‘integraal interactiever’.

Samen met onze klanten hebben we tijdens het afgelopen Omgevingswet event, 23 januari jl., allerlei thema’s besproken; van de complete veranderopgave, een aanpak voor digitale transformatie(s), de rol van de moderne architect tot en met alle ‘beren op weg’ om alvast goed te beginnen.  Eén van de conclusies was dat er duidelijk behoefte is aan het samen brainstormen en het samen ontwikkelen van diverse vraagstukken. 

Hiervoor introduceren wij de ‘Omgevingswet Learning Lane’! Een podium en fysiek platform waarin de verschillende partijen die de Omgevingswet raken bij elkaar komen om samen te leren en te ontwikkelen. Denk hierbij aan Gemeentes, Waterschappen, Provincies, Omgevingsdiensten, GGD’en, Kadaster, Rijkswaterstaat en Energiepartijen. Bvolve zal deze sessies faciliteren, waarbij de groep zelf het tempo, ritme, onderwerpen en eventuele gastspreker(s) bepaalt. De onderwerpen zullen altijd vallen onder de grote noemer van de ‘Digitale Transformatie’. Bvolve stelt namelijk dat de implementatie van de Omgevingswet een Digitale Business Transformatie vereist. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Waar werken we eigenlijk met z’n allen naartoe?
  • Welke rol heeft mijn organisatie nu in dit totale plaatje?
  • Welke impact heeft dat op mijn organisatie?
  • Wie moet ik allemaal betrekken in mijn eigen organisatie?
  • Hoe gaan we om met deze cultuuromslag?
  • Met wie moeten we nu een Omgevingsvisie ontwikkelen?
  • Wat kunnen we al gaan vastleggen in Processen en Architectuur?
  • Hoe kunnen we in ons project/programma rondom de Omgevingswet nu zo effectief en efficiënt mogelijk samenwerken en ontwikkelen?
  • Wanneer zijn we ‘klaar’ voor het succesvol aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet? 

Wij komen dit jaar 5 keer bij elkaar in Amersfoort, waarbij de eerste sessie een groot succes was. De tweede sessie staat gepland staat op dinsdag 22 mei en iedereen kan nog aansluiten. Er zullen veel partijen aansluiten die ook op ons Omgevingswet event aanwezig waren, maar nieuwe partijen zijn ook nog altijd van harte welkom. Bvolve zal de interactie zo goed mogelijk faciliteren en de sessie van inhoudelijke ondersteuning voorzien!

Inschrijven kan tot 21 mei.
We hopen je 22 mei te mogen ontvangen en met zijn allen aan de slag te gaan!

Event informatie

Bedrijf: Bvolve

Datum: 22 mei 2018

Inschrijven voor: 21 mei 2018

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amersfoort