Vision Dinner voor Leden RvB, RvC en RvT – Adaptive Leadership & de High Performance Organisatie

Bedrijf
Datum
30 mei 2018
Inschrijven voor
30 mei 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Leden RvB, RvC en RvT
Locatie
Harmelen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De introductie van nieuwe en disruptieve technologieën, klanten die steeds kritischer worden en steeds hogere verwachtingen hebben: het bedrijfsleven is volop in beweging. Als reactie op deze snelle veranderingen zullen bestuurders moeten nadenken over de rol die zij met hun organisaties in dit snel veranderende speelveld willen innemen. Dit vraagt om lef, focus, wendbaarheid en leiderschap. Dit vision dinner maakt onderdeel uit van een programmalijn, waarin wij de dialoog tussen bestuurders en toezichthouders faciliteren. Beiden hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden, maar hebben één gezamenlijk doel: het realiseren van een toekomstbestendige, liefst High Performance, organisatie.

Spreker

Jan Kimpen is Chief Medical Officer bij Philips en toezichthouder bij Parc Spelderholt, een ontwikkelcentrum voor jongeren met een beperking. Daarvoor was hij onder meer kinderarts en voorzitter Raad van Bestuur bij het UMC Utrecht, één van de meest innovatieve en grootste academische ziekenhuizen van ons land.

Om snel in te kunnen spelen op de veranderende markt maakte het bestuur van Philips enkele jaren geleden de strategische keuze om zich primair op de gezondheidszorg te richten. Deze strategische heroriëntatie leidde ertoe dat Philips afscheid nam van zijn lichtactiviteiten en transformeerde naar een organisatie die zich met innovatieve medische technologie, informatica en dienstverlening richt op ieder facet van het zorgproces. Vanwege zijn ruime (praktijk) ervaring in de zorg is Jan aangesteld om als Chief Medical Officer de strategie van het nieuwe Philips mede te ontwikkelen en te implementeren, zodat zorgoplossingen nog beter aansluiten op de wensen van patiënten en zorgprofessionals.

In zijn rol streeft Jan er naar om aan de hand van nieuwe technologieën en innovaties een antwoord te vinden op de dubbele uitdaging waar de sector zich voor gesteld ziet: het leveren van betere patiëntenzorg tegen lagere kosten. Daarbij werkt hij nauw samen met een wereldwijd netwerk van zorgexperts en universiteiten. Tijdens zijn presentatie laat hij u zien hoe hij leiderschap verbindt met innovatie om beter in te kunnen spelen op veranderingen in de markt. Een markt waarin zorgtechnologie producenten steeds beter samen willen werken met het zorgveld zelf.

Datum & Locatie

Laat u inspireren tijdens dit vision dinner op woensdag 30 mei 2018. De bijeenkomst vindt plaats in De Kloosterhoeve te Harmelen. Uw tafelgenoten zijn ongeveer 15 leden RvB, RvC en RvT vanuit een cross-sectorale doelgroep.

Programma

Het inhoudelijke programma in de vorm van een diner duurt van 18.00 tot 20.30 uur. De inloop/ontvangst is vanaf 17.30 uur. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid voor koffie en netwerken. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Dit event is speciaal geschikt voor Leden RvB, RvC en RvT.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 30 mei 2018

Inschrijven voor: 30 mei 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Leden RvB, RvC en RvT

Locatie: Harmelen