Ontbijtsessie – Het inrichten van Visual Management (Obeya) voor de besturing van Agile / DevOps org

Bedrijf
Datum
25 mei 2018
Inschrijven voor
25 mei 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Leidinggevenden en bestuurders
Locatie
Amstelveen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Veel organisatie zijn inmiddels gestart of gevorderd met het implementeren van Agile werken en DevOps. Maar hoe bestuur je dit nu als management, hoe stel je prioriteiten over alle teams en programma’s heen. De “Obeya” is een beproefde werkwijze om grip te krijgen op de besturing van uw Agile / DevOps organisatie.

Visual Management en Obeya

Visual management binnen Agile en DevOps is een instrument om sturing visueel voor teams en programma’s in te richten. De Obeya is een visual management werkwijze voor management om in control te zijn van een Agile organisatie van werkvloer naar top-management en omgekeerd.

Obeya op de werkvloer

Een belangrijk element van Visual Management is het inrichten van een Obeya (Japans voor “grote kamer”). Obeya is een Lean-concept voor het inrichten van een fysieke ruimte waar alle informatie beschikbaar is voor iedereen. De Obeya biedt overzicht en inzicht in status van doelen, waar knelpunten weggenomen moeten worden en waar prestaties verbeterd dienen te worden. Hierbij ligt de focus altijd op de klant, het resultaat, de waarheid, continue verbeteren en communicatie. De Obeya ruimte helpt om ideeën te genereren, effectief samen te werken met het management en stakeholders en een compleet overzicht te krijgen van de projecten en alle problemen die opgelost moeten worden. Obeya zorgt voor het terugbrengen van overlegstructuren en dikke pakken rapportages! Hierdoor neemt de effectiviteit van besluitvorming toe, en zet managers in hun kracht om een Agile organisatie te verwezenlijken.

Opzet van deze ontbijtsessie

Tijdens deze ontbijtsessie gaan we in op de theorie en de praktijk van het werken met een Obeya en hoe je dit kan toepassen in de eigen organisatie. We geven antwoorden op vragen zoals:

  • hoe kan een Obeya bijdragen aan een visuele sturing op Agile / DevOps teams?
  • hoe betrek ik op een effectieve wijze alle stakeholders?
  • hoe houd ik als management zicht op de prioriteiten in combinatie met mijn eigen programma’s en projecten?

Programma

  • 08:00 Ontvangst met ontbijt
  • 08:30 Obeya op de werkvloer – Roelof Douwstra
  • 09:15 Besturing van een Agile organisatie – een praktijk voorbeeld
  • 10:00 Pauze
  • 10:30 Live simulatie – Obeya in de praktijk
  • 11:15 Afronding

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 25 mei 2018

Inschrijven voor: 25 mei 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Leidinggevenden en bestuurders

Locatie: Amstelveen