Ontbijtsessie - 70:20:10 als motor van het leren in een Agile organisatie

Bedrijf
Datum
23 mei 2018
Inschrijven voor
22 mei 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Leidinggevenden en professionals
Locatie
Amstelveen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De transformatie naar een agile organisatie vraagt om een nieuwe manier van leren. Sneller op veranderingen inspelen, daar gaat het om. Het framework 70:20:10 is de motor van dit nieuwe leren. De bouwstenen daarvan zijn, een mindset gericht op continu leren en het inzicht dat leren en werken nauw met elkaar verbonden zijn. Leidinggevenden en leden van agile teams hebben in relatie tot het nieuwe leren een belangrijk faciliterende en coachende rol. Om die reden biedt deze ontbijtsessie hen handvatten en praktische tips om 70:20:10 toe te passen en daarmee het verschil te maken.

70:20:10 maakt leren in agile organisaties effectief

Leren in organisaties wordt in de regel nog steeds veel in formele trainingen georganiseerd. Effectief is dat niet. Daadwerkelijk leerrendement ontstaat wanneer collega’s van elkaar en op de werkplek leren. Het model 70:20:10 helpt organisaties daartoe een ecosysteem in te richten waarmee dat sociale en toegepaste leren wordt gefaciliteerd en de ideale ratio 70:20:10 vorm krijgt:

  • 70% = leren tijdens het werk.
  • 20% = leren van elkaar door coaching en feedback.
  • 10% = leren in formele trainingen en cursussen.

Opzet van de ontbijtsessie

Deze ochtend verkennen wij met elkaar het 70:20:10 framework en maken dit model praktisch toepasbaar om het nieuwe leren te realiseren. We leggen uit wat beter kan en hoe je dat doet. Namelijk stoppen met ineffectief individueel trainen en starten met het faciliteren van doeltreffend organisatieleren. Het nieuwe leren is namelijk een sociaal proces dat in de pas loopt met ontwikkelingen en uitdagingen in de organisatie en het dagelijkse werk. Teams maken in het nieuwe leren hun leerbehoefte inzichtelijk en voeren regie over hun eigen ‘just-in-time’ leren in lijn met ontwikkelingen in de organisatie. De ontbijtsessie biedt praktische tips, handvatten en instrumenten om het nieuwe leren vorm te geven.

Voor wie is deze ontbijtsessie interessant?

Leidinggevenden en professionals die de agile transformatie van hun organisatie willen versnellen en hun passie voor continu leren met collega’s willen delen. Of je nu werkt in IT, HR of business eigenaarschap in het nieuwe leren hebben we allemaal.

Programma

  • 08:00 Ontvangst met ontbijt
  • 08:30 Opening door Dragana Mijatovic, Managing Partner High Performance Organizations, Quint
  • 08:45 ’70:20:10 Model voor het nieuwe leren’ door Mireille van Kol, Managing Partner Human Capital Development, Quint
  • 09:30 Pauze
  • 09:50 ‘Het nieuwe leren laten werken’ door Gerrit Schipper, Executive Director Erasmus Centre for Data Analytics
  • 10.35 Interactieve discussie
  • 11.30 Einde

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 23 mei 2018

Inschrijven voor: 22 mei 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Leidinggevenden en professionals

Locatie: Amstelveen