Seminar Systemisch werken

Bedrijf
Datum
11 juni 2018
Inschrijven voor
10 juni 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Geïnteresseerden
Locatie
Amersfoort
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Onrust door toename van verwarde personen. Overlast door jongeren, die een buurt terroriseren. Ondermijning. Overheden krijgen op venijnige problemen als deze maar geen grip. Daarom organiseert Lysias Advies op maandagmiddag 11 juni in Amersfoort een seminar over Systemisch Werken. Expert op dit vakgebied, Martien Kuitenbrouwer: “Het is een andere aanpak om doorbraken te realiseren in venijnige problemen.”

Ondermijning – een vorm van criminaliteit waarbij de onderwereld en de bovenwereld sterk met elkaar verweven zijn – is een heftig maatschappelijk probleem. Maar ook overlast door jongeren of door de toename van verwarde personen, maken dat bewoners een wijk als onprettig ervaren. Het zijn allemaal lastig oplosbare maatschappelijke vraagstukken met een aantal specifieke kenmerken. Er zijn verschillende betrokkenen en zij hanteren vaak van elkaar afwijkende definities van het probleem. Daardoor zien ze verschillende oplossingen. Daarnaast laten problemen zich zelden stoppen én problemen zijn niet door één partij op te lossen. Ook hebben interventies vaak onvoorziene consequenties.

Seminar Systemisch Werken

Om tot een mogelijke doorbraak te komen van zulke venijnige problemen, organiseert Lysias Advies op maandagmiddag 11 juni in Amersfoort een seminar over Systemisch Werken.

In samenwerking met expert Martien Kuitenbrouwer van het Public Mediation Programma van de Universiteit van Amsterdam heeft Lysias een pragmatische manier van werken ontwikkeld, die kan leiden tot een doorbraak. Kuitenbrouwer: “Systemisch werken is geen tovermiddel, maar kan wel helpen om hardnekkige patronen te leren herkennen en op een andere manier naar de situatie te kijken, waardoor een doorbraak kan ontstaan.”

Aanmelden

In verschillende praktijkworkshops gaan deelnemers aan de slag met principes van systemisch werken. Tijdens het seminar presenteert Lysias Advies ook een herziene druk van het boek over systemisch werken, met nog meer informatie over systemisch werken in de praktijk. Alle deelnemers ontvangen dit boek. Voor meer informatie en aanmelden: www.lysiasgroup.com/seminar-2018/

Event informatie

Bedrijf: Lysias Consulting Group

Datum: 11 juni 2018

Inschrijven voor: 10 juni 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Geïnteresseerden

Locatie: Amersfoort