Kennen u en uw partner de (fiscale) gevolgen van de manier waarop u bent getrouwd of samenwoont? En kent u de wijzigingen daarin? Bent u het eens met de (nieuwe) uitleg van de door u gemaakte afspraken?
Wie kan aanspraak maken op uw vermogen?
- U of uw erfgenamen?
- Uw partner of zijn/haar erfgenamen?
- De Belastingdienst
Per 1 januari 2018 zijn de civielrechtelijke regels van het huwelijksvermogensrecht gewijzigd. Welke effecten hebben deze wijzigingen op uw situatie?
Ook in de fiscale wetgeving worden naar verwachting wijzigingen aangebracht. Het kabinet had eerder een wettelijke regeling voorgesteld om te bepalen of een wijziging van het huwelijksvermogensregime tot een schenking tussen echtgenoten leidt. De Tweede Kamer heeft deze maatregel echter afgeschoten en het kabinet opgeroepen om met een rechtvaardiger regeling te komen, die alleen misbruik bestrijdt en goedwillende burgers niet raakt. Wat kunt u hiervan verwachten? Wat zijn de fiscale gevolgen van samenwonen, geregistreerd partnerschap, trouwen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden?
Tijdens onze spitsuurstudie behandelen wij bovenstaande vragen en vele andere over het huwelijksvermogensrecht. Meld u dus snel aan voor deze sessie. In april volgen sessies in o.a. Rotterdam en Leiden.
Data en locatie
-
20 maart 2018: 16.00 uur – 18.00 uur, Alphen aan den Rijn
Programma
- 16.00 uur Ontvangst
- 16.30 uur Presentatie effecten huwelijksvermogensrecht
- 17.30 uur Borrel
Sprekers
- Helma Terlouw
- Erik van der Sande
Aanmelden
Aanmelden is kosteloos.
Event informatie
Bedrijf: Grant Thornton
Datum: 20 maart 2018Inschrijven voor: 19 maart 2018
Type event: Seminar
Doelgroep: Partners
Locatie: Alphen aan den Rijn