Haagsch College: ScienceBattle

Bedrijf
Datum
26 maart 2018
Inschrijven voor
26 maart 2018
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Iedereen
Locatie
Den Haag
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Tijd

20:00 tot 

Locatie

Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

Omschrijving

Vier promovendi nemen het tegen elkaar op in de ScienceBattle: wie heeft het beste verhaal over zijn of haar onderzoek? Bij welke presentatie gaat een wereld voor u open? Snapt u waar het over gaat? Voelt u de passie?

Voor het eerst staan er 4 jonge wetenschappers op het podium in Nieuwspoort. Zij vertellen in 10 minuten over hun onderzoek en verrassen je met hun inspirerende verhalen. Hoe gebruikt Trump bijvoorbeeld zijn handen bij het spreken? En moet de politiek investeren in nanorobots?

Verder praat presentator René M. Broeders u bij met het laatste nieuws uit de (politieke) wetenschap Als u in de zaal zit, bent u na afloop verrast door materie waarvan u anderhalf uur geleden werkelijk geen flauw benul had. U bent ontroerd door de passie. Nieuwsgierig naar meer details. U denkt zelfs dat u het begrepen hebt. Maar het navertellen? Nee, dat kunt u niet.

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€ 12,50

Meer informatie

Deze keer tijdens de ScienceBattle worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Niet veel mensen kennen A.W.F. Idenburg. Toch was hij rond 1900 een belangrijk Nederlands staatsman, die o.a. Indonesië bestuurde. Hans van der Jagt (Vrije Universiteit Amsterdam) ontrafelt zijn leven en vindt tal van bizarre overeenkomsten met de huidige situatie in Nederland.
  • Probeer eens een gesprek te voeren, zonder uw handen te gebruiken: dat valt nog niet mee. Linda Drijvers (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in taal.
  • Hoe werken gezonde hersenen? Daar vertelt Dieudonnée Van de Willige (Universiteit Utrecht) je alles over.
  • Hoe kunt u efficiënt zwemmen wanneer u heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel uw leven redden.

 

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 26 maart 2018

Inschrijven voor: 26 maart 2018

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Iedereen

Locatie: Den Haag