Samenwerking Noord Agile Congres – Lean Business to Agile IT

Bedrijf
Datum
07 december 2017
Inschrijven voor
07 december 2017
Type event
Inhousedag
Doelgroep
iedereen die meer wil weten over agile!
Locatie
Groningen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Een must voor iedereen die meer wil weten over agile!

Op donderdag 7 december 2017 organiseert Samenwerking Noord voor de derde keer het Agile congres. Naast het bezoeken van een aantal interessante workshops is er tijdens het congres ook veel mogelijkheid om te netwerken en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Data en locatie

Voor de tweede keer op rij wordt het congres georganiseerd in het Groningse Provinciehuis. Gezien de grote belangstelling voor de vorige congressen en de waardering voor de kleinschalige opzet, heeft de organisatie besloten het congres wederom op 2 dagen te organiseren. Het programma op beide dagen is nagenoeg hetzelfde. Deelnemers van organisaties zullen evenredig over beide dagen worden verdeeld, rekening houdende met hun voorkeursdag.

From Lean Business to Agile IT

Het thema van het congres is dit jaar ‘From Lean Business to Agile IT’. Voor dit thema is gekozen omdat in de transitie naar een agile organisatie de Business een steeds actievere rol krijgt en dit steeds vaker doet vanuit een Lean gedachtengoed. Dit brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Tijdens dit congres delen verschillende sprekers en organisaties hun ervaringen in dit speelveld. Aandacht wordt besteed aan uitdagingen op het gebied van organisatie, teams en techniek. Daarnaast wordt een aantal aansprekende ontwikkelingen bij verschillende organisaties, vanuit business perspectief, gepresenteerd. Als extra ervaring is de hele dag een mobiele escaperoom aanwezig. Een escaperoom biedt deelnemers de gelegenheid om als individu of team op een intensieve manier te ervaren wat samenwerken is. Dit is tenslotte een essentieel kenmerk van Agile teams.

Keynotes

De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen de key-notes sessies maximaal een half uur te laten duren, waardoor er meer ruimte is voor deelname aan de interactieve sessies. Als openingskeynote heeft de organisatie Nick Stevens bereid gevonden zijn verhaal te doen. Stevens is Chief Digital Officer (CDO) van de stad Groningen. Hij neemt ons mee in wat digitalisering voor (economische) impact heeft op de werking en samenwerking in en tussen organisaties, en hoe agile werken daarbij past.

Na de lunch zullen Chris Baron & Rutger van Faassen plenair optreden. Baron en Van Faassen zijn Agile adviseurs en specialisten. Zij nemen ons mee in de highlights van de DevOps Enterprise Summit 2017 die onlangs in Londen werd gehouden. Tijdens deze presentatie wordt aandacht besteed aan de grootste uitdagingen op het gebied van DevOps-transformaties. Daarnaast wordt ingezoomd op de grootste versnellers die een DevOps transformatie succesvol (kunnen) maken.

4 thema’s, 5 rondes, 25 sessies

Er is volop gelegenheid om tijdens het congres kennis en ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. Daarom kun je kiezen uit een keur van interessante workshops en is er voldoende gelegenheid om contacten op te doen. Bezoekers kunnen in 5 rondes een keuze maken uit 25 sessies, voor zowel beginners als gevorderden De sessies zijn opgebouwd rondom 4 thema’s:

 • Agile & Organisatie
 • Agile & Teams
 • Agile & Techniek
 • Agile & Ketens

Opbouw programma

 • 08.30 uur Inloop
 • 09.00 uur Opening
 • 09.15 uur Keynote Nick Stevens
 • 10.00 uur Sessierondes 1 & 2
 • 12.00 uur Lunch
 • 12.45 uur Keynote Chris Baron & Rutger van Faassen
 • 13.15 uur Sessieronde 3, 4 & 5
 • 16.30 uur Afsluiting met retro en borrel

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 07 december 2017

Inschrijven voor: 07 december 2017

Type event: Inhousedag

Doelgroep: iedereen die meer wil weten over agile!

Locatie: Groningen