Introductie op alternatieve financieringsmarkt

Bedrijf
Datum
03 oktober 2017
Inschrijven voor
03 oktober 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
mkb-ondernemers
Locatie
Maritime Campus Netherlands, Ankerpark 27, Den Helder
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ben jij als innovatieve mkb-ondernemer uit de Kop van Noord-Holland actief in de mariene, maritieme, milieu- of duurzaamheidssector? En heb je support nodig op het gebied van financiering of businessstrategie en -planning? Maritime Campus Netherlands en KplusV hebben de handen ineengeslagen en staan voor je klaar met advies. Onder andere tijdens een reeks gratis masterclasses. De eerste masterclass staat gepland op 3 oktober.

De afgelopen jaren is in Noord-Holland-Noord hard gewerkt aan het kennis- en bedrijvencluster Maritime Campus Netherlands (MCN). Hierin zijn de krachten gebundeld van onderzoeks- en onderwijsinstellingen, overheden en ondernemers. Samen spannen zij zich in om de mariene, maritieme, milieu- en duurzaamheidsbranches te versterken, en daarmee de economische infrastructuur van de regio. Dat doen zij onder meer door kapitaal beschikbaar te stellen en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. KplusV maakt deel uit van dit cluster om innovatieve mkb’ers in de sector verder te helpen.

Wereld van alternatieve financiering doorgrond

Tijdens zes masterclasses laten we je kennismaken met het ondernemersklimaat en het alternatieve financieringslandschap in ons land. Op 3 oktober trappen we af met de eerste editie: een introductie op de alternatieve financieringsmarkt. Hierin brengen we deze markt voor je in kaart en nemen we je mee in de meest recente ontwikkelingen. Want er gebeurt veel in de wereld van de alternatieve financiering. Crowdfunding, informal investing en revolverende fondsen zijn in opmars. En dat betekent meer mogelijkheden, maar ook een kapitaalmarkt die steeds minder transparant wordt. Kon een bedrijf vroeger nog met één financieringsbron zijn kapitaalbehoefte invullen, nu zijn er vaak meerdere financiers voor nodig. Deze vorm van financieren – pizzafinanciering – brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. De masterclass helpt om te bepalen welke alternatieve financieringsmogelijkheden het beste passen bij jouw onderneming.

Save the date

  • Masterclass 2: donderdag 7 december 2017, 13.00 uur
  • Masterclass 3: donderdag 22 maart 2018, 13.00 uur
  • Masterclass 4: donderdag 14 juni 2018, 13.00 uur
  • Masterclass 5: donderdag 20 september 2018, 13.00 uur
  • Masterclass 6: donderdag 7 maart 2019, 13.00 uur  

Nog meer weten?

Benieuwd naar alle details van het business support-programma van MCN? Onze adviseur Renée Andela vertelt je er graag over.

Event informatie

Bedrijf: KplusV

Datum: 03 oktober 2017

Inschrijven voor: 03 oktober 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: mkb-ondernemers

Locatie: Maritime Campus Netherlands, Ankerpark 27, Den Helder