Capgemini Automation Hackathon!

Bedrijf
Datum
22 september 2017
Inschrijven voor
08 september 2017
Type event
Workshop
Doelgroep
Hackers
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
 • Stuur je project pitch in vóór 8 september!
 • Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deelname aan https://letsgetiton.slack.com/. Hier delen we alle relevante tech specs, kennis en weetjes in de aanloop naar 22 september! Én! Je kunt hier in gesprek met de Capgemini en partner experts die betrokken zijn bij deze Hackathon!

Durf jij het aan?

We dagen je uit om deel te nemen aan aan de Capgemini Automation Hackathon! Schijf je vandaag nog in! Je kunt je inschrijven als individu of als team. Een team kan bestaan uit Capgemini medewerkers, klanten, partners en studenten of een mix daarvan. Als je als team aanmeldt, vergeet dan niet om meteen een teampagina aan te maken tijdens je registratie. Dan kan de voorpret alvast beginnen.

Wie zoeken we?

Het is handig als je met (delen van) de onderstaande zaken uit de voeten kunt (bekijk ook even de configuratie/hardware die we beschikbaar stellen verderop).

 • Linux and/or Windows Server Platforms
 • configuration management tools
 • deployment- and monitoring-tooling
 • Coding knowledge and knowledge of software design techniques
 • (modular thinking, decomposition, refactoring)
 • Affinity with infrastructure (Virtualization, Storage, Networking)
 • Affinity with cloud solutions such as Azure, AWS, OpenStack, CloudFoundry

Capgemini Automation Hackathon


De thema's!

Smart Buildings

Stel je voor. Een gebouw dat zodanig is geautomatiseerd dat alle processen relevant voor dat gebouw (denk aan verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, beveiliging en meer) automatisch werken. Een gebouw dat is voorzien van sensoren, bakens and microchips om gegevens te verzamelen en beheren ten goede van het gebouw. haar functies en diensten. Dit maakt het gemakkelijker en efficienter om een gebouw te beheren. Betrouwbaarheid, energieverbruik en het gebuik van de ruimte verbetert. Laat staan welke gemakken er te ontwikkelen zijn voor jou als gebruiker van een kantoor, schoolgebouw of treinstation!

The Smart Store

Dankzij het internet is er een compleet nieuw verkoopkanaal onstaan. E-commerce. Dankzij slimme internettechnologieen zijn consumenten beter geinformeerd dan ooit. Het heeft de consument in een compleet nieuwe positie gebracht, de consument is machtig en weet kan kopen waar het wil. Welke oplossingen zou jij kunnen bedenken om retailers beter in te laten spelen op klantwensen? Hoe zorg je ervoor dat die klant juist bij jou koopt en hoe zorg je voor een loyale klant? Zijn er mogelijkheden om de eerstvolgende aankoop van een klant in te schatten? Of is er ruimte in de logistieke keten om goederen nog sneller bij de klant te krijgen?

Real Time Customer Insights

Welke businessprocessen kunnen worden geautomatiseerd zodat ze compleet transparant worden en hoe zorg je ervoor dat de proces performance real time beschikbaar is voor je klant? Kun jij een geautomatiseerd proces ontwikkelen dat klanten helpt te anticiperen op de eerstvolgende factuur. Een factuur die zo duidelijk is dat je meteen weet waarvoor je betaalt. Hoe zorgen we voor een verbeterde klantervaring door middel van een geautomatiseerde ervaring?

Dus!

Onze Hackathon stelt je in staat om te werken aan een specifiek idee of epic waar jij in gelooft en enthousiast over bent zonder dat je de afleiding hebt van werk of studie. Wij zorgen voor ruim voldoende eet, drink en ontspanningsgelegenheid!

LET OP - Voor elk thema geldt dat we je uitdagen een visuele en pakkende toepassing te laten zien van beschikbare data, hardware en platform. Je project wordt beoordeeld op basis van de mate van innovatie, complexiteit, relevantie (in het gekozen thema) en kwaliteit (van zowel de demonstratie/pitch als van de uitvoering van het project/kwaliteit van de geschreven code).

De tools.

We werken eraan flink wat zaken beschikbaar te hebben! Dat begint bij een dedicated Hackthon LAN - powered by Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. Dat zal voorzien zijn van;

 1. Location beacons, proximity beacons
 2. ALE, Airwave, Clearpass server
 3. Buisiness Data Lake providing access to datasets
 4. Cortex based Automation platform
 5. DHCP server
 6. Dedicated team mySQL db and PHP webserver
 7. Gitlab
 8. Hadoop
 9. Hue bridges
 10. Arduino/Raspberry Pi's

Meer volgt!

Prijzen

De drie best beoordeelde oplossingen/uitgewerkte ideeen worden beloond per team!

1e prijs: Ter waarde van ongeveer € 1500

2e prijs: Ter waarde van ongeveer € 1250

3e prijs: Ter waarde van ongevee € 750

Prijzen bestaan uit hardware, congresbezoek én sponsorship voor je project ná de Hackathon

Voorlopige agenda

Dag1- Vrijdag 22 september

16:00 - Opening BBQ

17:00 - Formal opening and keynotes

18:30 - Take off! Start hacking

21:30 - Health check, everybody taken off?

 

Dag 2 - Zaterdag 23 september

06:30 - Early bird work out & Breakfast

08:00 - Health check, everybody on par?

08:30 - Hacking

12:00 - Lunch, get ready for the final stage

13:00 - Hacking

15:30 - Project presentations

16:30 - Drinks & prizes

Zijn er ook regels?

We stellen ruim voldoende elektriciteit, techniek, ontspanning aan je beschikbaar. Er zijn werkplekken, teamtafels, zitzakken en meer om aan de slag te gaan maar je kunt ook eigen werkhoek of werkplek creeeren!

Het mooiste is als je zelf een team samenstelt van 2 tot 6 personen. Teams mogen bestaan uit (een mix van) Capgemini medewerkers, klantmedewerkers of studenten. en je schrijft je in op het thema van je keuze.

Alle code moet tijdens de Hackathon geschreven worden om zaken eerlijk te houden. Daarbuiten - alles kan gebruik elke programmeertaal die je wenst, gebruik de beschikbare datasets, koppel met ons Automatiseringsplatform (Cortex) en gebruik open source libraries, API's naar wens.

Hackathon en voorbereiding

We vragen elk deelnemend team hun projectidee en thema aan te melden via letsgetiton.bnl@capgemini.com, liefst vóór 31 augustus! Aangemelde projectideeen worden gepitched in 2 minuten. De manier waarop je je idee over de búhne wilt brengen is aan jou, liefst geen lijstje. Maak het interessant! Wij zorgen voor audio, video en presenteerfaciliteiten!

Hackers die niet kunnen deelnemen aan het event tot aan de afsluiting komen niet in aanmerking voor prijzen.

Event informatie

Bedrijf: Capgemini

Datum: 22 september 2017

Inschrijven voor: 08 september 2017

Type event: Workshop

Doelgroep: Hackers

Locatie: Utrecht