Masterclass Inzicht in Toezicht

Bedrijf
YSE
Datum
11 juli 2017
Inschrijven voor
07 juli 2017
Type event
Business Course
Doelgroep
Studenten
Locatie
Baarn
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Vind jij ook dat het toezicht op organisaties belangrijk is. En we met de jongere generaties Y meer zou kunnen betekenen voor organisaties. Dus niet alleen grijze oude mannen, maar ook frisse jonge inzichten. Wij zoeken talenten die hier zelf actief een bijdrage aan willen leveren! We werken met 4 generaties samen aan het verbeteren en vernieuwen van toezicht in de "Governance by Meaning" community. 

Masterclass Inzicht in Toezicht

De masterclass "Inzicht in Toezicht" wordt gegeven door Hans Stellingsma en Michel Verspui. Daarnaast zijn twee ervaren toezichthouders als sidekick en in de rollenspellen actief. Daarnaast nemen 12 talenten deel. De helft talenten van de generatie Y (tot 10 jaar werkervaring) en de andere helft aspirant toezichthouders die nu "mid career" zijn. 

Op de dag krijg je inzicht in de basis principes van de wereld van inzicht. Van de rol van de toezichthouder, de informatieparadox, het juridische kader tot ethische dilemma's. Het is een actieve dag waarbij je veel in groepen real live cases gaat doen en daarbij in de huid kruipt van een toezichthouder. 

De eerste Masterclass van maart gaf veel energie en mooie inzichten. De ervaren toezichthouders vonden de scherpte en vragen van de talenten mooi. De talenten hebben veel inzicht gekregen in de wereld van toezicht. "Dat smaakt naar meer" en "We hebben nog geen zin om te stoppen" waren te horen aan het einde van de dag. 

Het vervolg na deze eerste Masterclass:

Na deze basis Masterclass gaat de wereld van toezicht verder voor je open. De community biedt aanvullend een serie kijkjes in de keuken van Toezicht aan in diverse sectoren. Voor specifieke thema's worden sessies georganiseerd variërend van "Technologie en innovatie voor Toezichthouders", "De rol van toezichthouder bij het ontwikkelen naar een duurzame organisatie",  "Ethische dillema's bij Toezicht houden" tot "Help! Crisis in de Raad van Toezicht!".

Een volgende stap is gevraagd worden als "Young Governance Member", een "Reversed Mentor" worden voor een Toezichthouder of meedoen met een "Alternatieve Raad van Toezicht". Met voldoende ervaring kun je dit netwerk ook gebruiken om een nieuwe formele rol als toezichthouder te krijgen. 

Event informatie

Bedrijf: YSE

Datum: 11 juli 2017

Inschrijven voor: 07 juli 2017

Type event: Business Course

Doelgroep: Studenten

Locatie: Baarn