HR Trendcongres 2017

Bedrijf
Datum
20 juni 2017
Inschrijven voor
19 juni 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amerongen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

DatumTijd: 15:00 tot Locatie: Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12, Amerongen

Doelgroep
HR-directeuren, HR-managers en HR-adviseurs die hun organisatie future proof willen maken.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor het HR Trendcongres

Meer informatie

Programma
15.00 Ontvangst

15.30 Opening door de dagvoorzitter Hans van der Spek – Manager Kenniscentrum HCM - Berenschot

Tijdens zijn inleiding zal Hans, verantwoordelijk voor de jaarlijkse uitvoering van het HR Trendonderzoek, de meest spraakmakende uitkomsten van onderzoek, dat op 20 juni a.s. gepubliceerd zal worden, duiden. Een opmaat voor de drie thema-presentaties:

  • Duurzame inzetbaarheid, vooruitschuiven of nu aan de slag? (spreker; Francel Vos – Managing Consultant - Berenschot)

In het HR Trendonderzoek staat het ontwikkelen van beleid rondom duurzame inzetbaarheid al jarenlang in de top 3 van thema’s die “het volgend jaar” belangrijk zijn, het zogenaamde bulldozereffect. Hoog tijd om er nu eens echt werk van te maken. De meeste bedrijven denken hier pas over na als werknemers 50-55 jaar zijn; veel te laat. Want duurzame inzetbaarheid is meer dan alleen gezond langer doorwerken. Het heeft ook te maken met strategische personeelsplanning, talent management en vitaliteitsbeleid. Zo creëer je als goed werkgever de voorwaarden om werknemers in elke levensfase te laten functioneren op een prettige en uitdagende manier. Want daar heeft zowel de werknemer als u als werkgever baat bij.

  • Het nieuwe beoordelen, de cyclus doorbroken! (spreker; ADP)

Meer dan de helft van de HR-professionals vindt dat de huidige beoordelingscyclus niet meer van deze tijd is en niet meer aansluit bij de inrichting van de organisatie. Bovendien draagt de huidige cyclus niet bij aan het verbeteren van individuele prestaties en aan de doelstellingen van de organisatie. Daarmee is de beoordelingscyclus verworden tot een lege huls. Hoogtijd voor verandering. Temeer omdat modernisering van de beoordelingscyclus meer oplevert dan u denkt. Tijd voor actie dus. Maar wat houdt modernisering van de beoordelingscyclus nu eigenlijk in? Hoe kunt u als HR-verantwoordelijke de regierol pakken? En hoe creëert u draagvlak bij medewerkers, managers en directie? Wij vertellen het u.

  • Employer branding, het wapen tegen personeelstekort! (spreker; Compagnon)

Employer branding is de afgelopen jaren flink gestegen op de prioriteitenlijst (van rang 16 naar top 3). Dit heeft alles te maken met het feit dat organisaties weer krapte op de arbeidsmarkt ervaren. Het lijkt er dan ook op dat the war on talent weer terug van weggeweest is. Om talenten aan te trekken en te boeien wil je als organisatie aantrekkelijk zijn. Employer branding als het wapen in de strijd om aan talentvolle medewerkers te komen. Hoe word je de werkgever van de toekomst waar talenten willen werken? Employer branding is meer dan het betalen van een goed salaris. Het gaat om de kernwaarde van de organisatie, imago en flexibiteit. Een actief employer brandingbeleid wordt breed gedragen en dringt door tot diep in de organisatie.

Netwerkaperitief met aansluitend expertdiner

Uitreiking van de eerste exemplaren van het HR Trendrapport aan alle deelnemers

20.30  Sluiting

 

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 20 juni 2017

Inschrijven voor: 19 juni 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amerongen