Ontbijtsessie: De Impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming op uw (Big) Data Management

Bedrijf
Datum
19 mei 2017
Inschrijven voor
19 mei 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
CEO’s en CIO’s, Enterprise architecten, Managers van IT-afdelingen
Locatie
Amstelveen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Do’s en don'ts voor het bewaren en bewerken van (big) data en praktische tips om aan de nieuwe Europese AVG wetgeving te voldoen

Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum nog maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU). De AVG legt meer verantwoordelijkheden en verplichtingen neer bij organisaties die persoonsgegevens verwerken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van organisaties zelf om de wet na te leven én om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden (accountability).

De impact van deze nieuwe privacy wet op uw (big) data management is groot. Wanneer op 25 mei 2018 de AVG in werking treedt, wordt van organisaties verwacht dat ze ‘Privacy by Design’ ingericht hebben, datalekmeldingen uitvoeren en het hiermee samenhangende incidentproces vorm hebben gegeven. Veel bedrijven worden verplicht gesteld een Data Protection Officer (DPO) aan te nemen. Een andere belangrijke ontwikkeling in de privacyregelgeving is de komst van het ‘Recht om vergeten te worden’. Deze toevoeging stelt organisaties verplicht om persoonsgegevens te verwijderen, wanneer klanten dit van hen vragen.

Inhoud van de ontbijtsessie

Tijdens de ontbijtsessie nemen we de AVG privacywetgeving door. Er zijn sprekers die vertellen hoe u omgaat met persoonsgegevens van medewerkers en met privacygevoelige gegevens van klanten binnen de context van de AVG. Kortom we kijken naar privacy vanuit een intern en een extern perspectief. Aan het eind van de sessie heeft u een aantal praktische tips op zak waarmee u direct in de eigen organisatie aan de slag kunt. U heeft een duidelijke roadmap en handvatten hoe uw organisatie aan de nieuwe wetgeving kan voldoen. Ook weet u welke mogelijkheden en onmogelijkheden het werken met Big Data voor uw organisatie inhoudt. U krijgt grip op de persoonsgegevens in uw organisatie!

Voor wie is deze ontbijtsessie interessant?

Iedereen die een strategische en/of tactische functie binnen de informatieverwerking heeft en in aanraking komt met de verwerking van persoonsgegevens. Dat zijn onder meer:

  • CEO’s en CIO’s;
  • Enterprise architecten;
  • Managers van IT-afdelingen / teams;
  • Security officers.

Topics die aan de orde komen zijn

  • De noodzaak om invulling te geven aan de Chief Data Officer en Data Protection Officer;
  • Het signaleren van privacy risico’s en en het voorkomen van datalekken;
  • Het creëren van bewustzijn bij collega’s;
  • Het uitvoeren van audits;
  • Aan welke maatregelen moet ik denken? 

Programma

08.00 – 08.30    Registratie en ontbijt
08.30 – 08.40    Welkom
08.40 – 09.10    AVG & persoonsgegevens
09.10 – 09.55    Omgaan met persoonsgegevens van medewerkers
09.55 – 10.15    Break
10.15 – 11.00    Privacy gevoelige klantgegevens
11.00 – 11.30    Afsluiting

Graag nodigen wij u uit op 19 mei om 08.00 uur voor de Ontbijtsessie Data Management en Security bij Loetje’s Garage te Amstelveen. Deelname aan dit Quint event is zonder kosten. Bij vragen kunt u contact opnemen met Roos Mijnen (r.mijnen@quintgroup.com).

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 19 mei 2017

Inschrijven voor: 19 mei 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: CEO’s en CIO’s, Enterprise architecten, Managers van IT-afdelingen

Locatie: Amstelveen